Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Nieuw te verschijnen
Nieuw te verschijnen luisterboeken in MP3-download en in streaming:
 
Titel: VIP6 Nu is het echt uit!
Auteur: Merlien Welzijn

De verkering tussen Robert en Anna is al een poosje spannend te noemen. Slaat die mooie spanning nu over in een breuk? En wat gaan Donnie en zijn makkers doen? Komen ze erachter dat Robert en Timo de politie over hun handel in gestolen spullen heeft verteld? Het zijn bepaald geen lieverdjes. Met zoveel spanning om zich heen is de grote vraag hoe Robert ermee omgaat. Hij is al eens in een vechtpartij beland en hij heeft regelmatig last van nachtmerries. Het leven van Robert komt overduidelijk in een stroomversnelling. Wordt het een happy end, of niet…?
 
Titel: Verdwenen paradijs
Auteur: Robert Speijer

Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderende Japanners werd hij op de boot vooruit gestuurd naar vrienden in Batavia, Nederlands-Indië. Zijn ouders zouden zodra dat mogelijk was nakomen. Tijdens de bezetting van Nederlands-Indië werd hij geïnterneerd in diverse Jappenkampen. Wat volgt is een periode die zowel fysiek als mentaal steeds zwaarder wordt. Robert weet de kampen echter te overleven en is net als zijn lotgenoten verheugd als de Japanners de oorlog verliezen. Dan volgt een onstuimige en gevaarlijke periode tijdens de Indische onafhankelijkheidsstrijd waarin de voormalige kampbewoners opnieuw hun leven niet zeker zijn. Aangrijpende gebeurtenissen die Robert in zijn leven nooit is vergeten.
 
Titel: Sky
Auteur: Ellen Lina

De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders. Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was. Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement.
Als ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Ineens wil ze informatie over Julian en pubert ze meer dan ooit tevoren. Elisa voelt dat ze de grip aan het verliezen is. Alles wat ze achter zich liet, wordt weer overhoop gehaald.
Sky zoekt contact met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is. Sky's mentrix komt vervolgens met een schokkende onthulling. Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in het leven van Elisa en de verschillen tussen hen blijken inmiddels groter dan ooit.
 
Titel: De Orde
Auteur: Karin Kallenberg - Dimitri van Hove

Jeroen Joosten is dameskapper. Om een levensreddende operatie voor zijn dochtertje te bekostigen, steelt hij uit het kassa en uit de tassen van klanten. Maar hoe veel hij er ook bijklust, hij krijgt het geld niet bij elkaar. Dan komt hij in contact met een charismatische en schatrijke sekteleider die zichzelf ‘Vader’ noemt. Zal het Jeroen lukken om het leven van zijn dochter via de gevaarlijke Orde te redden?
 
Titel: Brains
Auteur: Jacob Vis

Jan Peter Molenaar, alias Brains, is een zeventienjarige bendeleider die de stad IJsselmonde terroriseert. Brains, wiens schedel een griezelig nauwkeurige tatoeage draagt van zijn hersens, wil de grootste crimineel van Nederland worden. Om die ambities waar te maken, houdt hij zich bezig met drugshandel, prostitutie, afpersing en moord op bestelling. Als een nieuw bendelid bij zijn initiatie sterft, komt de bende in een stroomversnelling. Brains vindt inspecteur Ben van Arkel op zijn weg naar de criminele top.
 
Titel: Startschot
Auteur: Ingrid Mulder

Caro gaat normaal nooit met de bus, maar net die ene ochtend wel. De bus wordt door een jongen, die ze kent, gekaapt en hij schiet in het wilde weg. De politie denkt dat hij niet alleen opereerde. Dat iemand hem tot zijn daad heeft aangezet, die het er waarschijnlijk niet bij zal laten. Caro heeft wel een idee wie die persoon is, maar hoe kan ze dat bewijzen en hoe kan ze voorkomen dat hij een nog groter bloedbad aanricht.
 
Titel: Fleur
Auteur: Motell Rijnen

Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel getraumatiseerd. Ze verlangt naar aandacht en liefde, naar een man die haar bemint. Haar echtgenoot Thomas doet dat niet, maar verbonden door een bizarre eed kunnen ze elkaar niet loslaten. Hij heeft zijn vrienden in de kroeg en zij heeft haar minnaars. Dan verschuiven alle panelen en ontdekt ze dat haar broers gelijk hadden, toen ze haar een bastaard noemden. Ze leert haar biologische vader kennen…
 
Titel: Bjoetie en de Biest
Auteur: Dani van Doorn

De zesentwintigjarige Nina verlangt naar een relatie en Tom, de neef van haar markante werkgeefster lijkt de ideale man voor haar, maar hij woont samen met Esther en haar zoontje.
 
Als Nina (26 jaar) als oefentherapeut en ghostwriter bij de markante mevrouw de Biest gaat werken, komt ze daar de olijke Tom de Biest tegen. Het klikt meteen tussen Nina en Tom, maar de vraag is welke rol Esther en haar zoontje in zijn leven spelen... Terwijl Nina samen met Tom speurt naar zijn erfenis, gaat ze steeds meer voor hem voelen. Maar wat wil Tom?
 
Titel: Cecily
Auteur: Dani van Doorn

Leraarsdochter Cecily wijst jarenlang alle aanbidders af en ze vreest dat ze een positie moet gaan zoeken om in haar eigen onderhoud te kunnen voorzien. Tobias Gilmore, de nieuw Heer van Langley Manor lijkt ook op zoek te zijn, maar dan naar een gouvernante voor een familielid. Cecily probeert een goede indruk op hem te maken, maar haar spontaniteit zit haar soms danig in de weg. Confrontaties met Tobias blijven dan ook niet uit.
Voor de liefhebbers van Carolyn Miller en Deeanne Gist.
Dani van Doorn was genomineerde voor de Valentijnprijs 2019 voor het beste romantische boek. Ze houdt van verhalen met vaart, humor en romantiek.
 
Titel: De overlevers
Auteur: Rik Raven

Wat doe je als je tweelingzus, die niet spreekt, ineens verdwijnt? Tara raakt niet in paniek, maar is bereid om alles in het werk te stellen, zelfs haar verborgen talent, om haar zus Devi te vinden. Ook haar moeder, Jacky, zet alles op alles. Zelfs haar vader, Jacques, die officier van justitie is, wendt zijn invloed aan.
Maar is dat wel zo?
Tara ontmoet Tom, een particulier detective, en later Jeffrey, een rechercheur bij de politie in ’s-Hertogenbosch. Met beiden is er een bijzondere klik. Waarschijnlijk door hun zeldzame talenten, die ook zij verborgen moeten houden. Zonder te weten dat zij vieren al waren voorbestemd om samen te komen, bundelen ze hun krachten om Devi te vinden.
 
Titel: En passant
Auteur: Esther Kreukniet

Michelle ligt in een coma na een ernstig auto-ongeluk. Herinneringen aan haar zorgeloze leven komen in flarden voorbij. Een luxe leven in Kralingen met haar succesvolle man, twee kinderen, een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, vrienden, en alles in overvloed. Toch hunkert ze naar meer.
Michelle stort zich in een hartstochtelijke affaire met de stoere Jacob, maar ze beseft niet dat iemand haar nauwlettend in de gaten houdt. Terwijl ze aan haar ziekenhuisbed gekluisterd is, lijken al haar geheimen aan het licht te komen. Kan ze haar familie wel vertrouwen? Niets is wat het lijkt, en Michelle moet vechten voor haar leven - en de waarheid.
 
Titel: Ogenblauw
Auteur: Roos Verlinden

Tessel leidt het secretariaat van een internistenmaatschap. Ze is zich bewust van het keurslijf dat de deftige familie van haar overleden man haar oplegde. Ze wil het kwijt, ze wil veranderen. Ze wil zich niet langer verbergen achter een masker van make-up, vormelijkheid en te deftig zijn voor het gewone leven. 
Titel: Toeval bestaat
Auteur: Roos Verlinden

Ellen is gescheiden, heeft een ernstig auto-ongeluk gehad en is haar baan kwijtgeraakt. Dan wordt de oplevering vertraagd van het bedrijvengebouw waarin ze een nieuwe start als ondernemer wil maken. Ze gaat een maand met haar kampeerbus on tour door Nederland. In Maastricht valt het een fysiotherapeut op dat ze niet helemaal ontspannen loopt...
 
Titel: Ja, duizendmaal ja
Auteur: Roos Verlinden

Jolien (32) is fysiotherapeute in een ziekenhuis. Na haar scheiding woont ze in een flatje aan zee, waar ze geniet ze van het strand en de duinen. Op een feestje, dat haar collega's hebben georganiseerd ter gelegenheid van haar verjaardag, komt tot ieders verrassing ook de achtenveertigjarige eveneens gescheiden plastisch chirurg, Thom van Wassenaar, haar feliciteren …
 
Titel: Een een romance
Auteur: Roos Verlinden

Iris Hazemeier is getrouwd met een huisarts. Destijds werkte ze in zijn praktijk als assistente en toen zijn vrouw vrouw kort na de geboorte van hun vierde kind overleed, nam ze de taken van huisvrouw en moeder over. Ze geven om elkaar en gunnen elkaar het beste, maar Iris vindt het erg jammer dat ze nooit de ware heeft ontmoet. Wellicht is dat John van Noort …
 
Titel: Vier vrouwen, deel 2
Auteur: Roos Verlinden

DEEL 2: Alle vier zijn ze succesvol directeur van een grote onderneming, Inez, Julia, Simone en Marjolein. Eens in het kwartaal praten ze elkaar bij. Dan besluiten ze om nu eindelijk eens net zo succesvol te worden in de liefde. Ze weten hoe ze bedrijfsplannen moeten opstellen. Nu smeden ze elk hun Plan Man. Maar of zo’n plan in de praktijk ook uitvoerbaar is...?
 
Titel: Tranen van Job
Auteur: Karel Demoet

Iedereen zoekt Lucas de Baak. Wat heeft deze verdwenen kernfysicus te maken met de Utrechtse Heuvelrugmoorden? En wat is de rol van de Iraanse geheime dienst? Elsa Stork begint een enerverende zoektocht samen met Rob Starreveld van de AIVD. Dan worden op de Utrechtse Heuvelrug drie vrouwen vermoord en opent rechercheur Wim Visser de jacht op de mysterieuze verdachte van deze moorden.
 
Titel: De reigeerman
Auteur: Gerard Nanna

Als inspecteur Frank Benders een melding krijgt van een bomaanslag, waarbij een man om het leven is gekomen, kan hij nog niet vermoeden in welke bizarre geschiedenis hij en zijn assistente Paula van Es worden meegezogen. Er volgen meerdere aanslagen en er worden dode reigers in kofferbakken aangetroffen. Benders wordt overvallen door gevoelens van onwerkelijkheid, alsof hij terecht is gekomen in een grote nachtmerrie. Niet eerder kreeg hij met misdaden van dergelijke omvang te maken. Hij krijgt de steun van een forensisch psycholoog, omdat er vermoedens bestaan dat het motief in het verleden ligt.
 
Titel: Larissa en Laurent
Auteur: Mathieu van Bergen

Larissa & Laurent is het verhaal van twee mensen, die elk op hun manier vechten om hun leven op een zinvolle wijze vorm te geven, ondanks de leegte die ze ervaren. Larissa, is een emotioneel labiele jonge vrouw met suïcidale neigingen en Laurent, een ietwat narcistische psychotherapeut met een goedlopende praktijk maar een armzalig privéleven. Vanaf het moment dat Larissa hulp zoekt bij Laurent komen zijn problemen meedogenloos aan het licht. Beiden komen in een emotionele achtbaan terecht, waarin elk antwoord vragen oproept. Oplossingen en de wanhoop strijden om voorrang.
 
Een vlot geschreven, bijna voyeuristisch verhaal dat de lezer door een boeiend labyrint van menselijke relaties en interacties leidt, met bijtijds de nodige herkenning, maar waarin ook de humor niet ontbreekt. Een boek dat pas begint wanneer je het uit hebt. Een must-read voor de ware liefhebber van psychologische romans.

Mathieu van Bergen, geboren te Antwerpen, studeerde Sociale Wetenschappen en Management. Zijn passie voor het schrijven begon al in zijn prille jeugd, maar bleef in eerste instantie beperkt tot het schrijven van korte verhalen en essays. In 2008 debuteerde hij met de thriller Het Vlindereffect (in 2014 vertaald in het Engels). In zijn verdere werk maakt hij een bewuste keuze voor de psychologische roman. Zo ook in Larissa & Laurent, een psychologische roman pur sang. Een genre dat hem op het lijf geschreven is en dat hij tot op de dag van vandaag trouw is gebleven. Van Bergens bijzondere interessegebied is de grillige (schijn)logica van het menselijk gedrag.
 
Titel: Drama op Comino
Auteur: Saskia Schouten

Ravenna gaat op vakantie naar Malta. Ze geniet van het eiland en van de naburige eilanden. Op een excursie naar Comino ontmoet ze Jochem, die haar aanziet voor haar nicht, Tessa. Ravenna gaat hier voor de grap in mee, maar dat had ze beter niet kunnen doen. Jochem heeft een duister verleden en dat heeft grote gevolgen voor Ravenna. Zal ze Comino nog levend verlaten?
 
Titel: Bruiloft regelen en zo
Auteur: Els Knoope

Sophie-Coco heeft haar vriend Paul ten huwelijk gevraagd. Gelukkig zei hij ‘ja.’ en hoe haar huwelijksdag eruit moet zien, weet ze al sinds ze Barbie met Ken liet trouwen. Een echte prinsessenjurk, vervoer in een ronde roomwitte koets met witte paarden en een groot feest in een kasteel. Dan wordt Sophie-Coco gevraagd om negen maanden in New York te werken. Ze vraagt haar chaotische zus Marie-Louise om de bruiloft te regelen, met alle gevolgen van dien…
Titel: Dikke vriendinnen en echte liefde
Auteur: Els Knoope

Drie vriendinnen, allen de 30 gepasseerd, gaan op zoek naar de ware prins. In de supermarkt? Of beter via het internet? Het wordt pas echt pijnlijk als ouders meehelpen met zoeken. De vriendinnen komen voor veel problemen te staan. Anne wil haar overtollige kilo's kwijt, Bianca een aantal rode katten en Christy wil niet over het hoofd worden gezien. De vriendinnen steunen elkaar door dik en dun.
 
Titel: Engel zonder vleugels
Auteur: Martyn van Beek

Als Rob door Bureau Jeugdzorg de voogdij over zijn kind kwijtraakt, gaat hij over tot een drastische maatregel: hij ontvoert de dochter van gezinsvoogd Carla Kruiswijk. In ruil voor de dochter moet Kruiswijk op televisie bekendmaken dat ze tientallen kinderen onterecht uit huis heeft geplaatst. Ze bekent en een schok van verontwaardiging gaat door Nederland. Rob heeft zijn doel bereikt en wil de dochter vrijlaten. Maar vanaf dat moment raakt hij volledig de controle kwijt.
 
Titel: Dwaallicht
Auteur: Margreeth Kooiman

Gemma en Freek kunnen hun geluk niet op als zij de loterij winnen. Ze zeggen hun banen op en verhuizen naar een dure villa in een ander deel van het land. Gemma kan moeilijk aarden in hun nieuwe omgeving, waar alles om geld en status draait. Freek raakt al snel in de ban van Rogier en Diederick, die met hun echtgenotes in de naastgelegen villa’s wonen. Freek doet er alles aan om erbij te horen. Zo investeert hij in Rogiers bouwproject aan de Spaanse kust en handelt samen met Diederick op de beurs. Hij is zeer in de ban van het maken van winst. Gemma voelt zich eenzaam en vindt troost bij Henk, die niets om geld geeft.
 
Titel: Muis
Auteur:

Halsoverkop verruilt Muis Nederland voor Australië, de liefde van haar leven achterna. Deze succesvolle zakenman, Jake, is ze nog niet eens zo heel lang geleden tegengekomen op een congres. Haar ouders en haar zus Femke blijven in shock achter, maar gunnen Muis alle liefde van de wereld. Terwijl ze haar draai probeert te vinden in Australië, staat Femke voor een volgende fase in haar leven. Tot haar wanhoop moet Muis alles vanaf de zijlijn gadeslaan. De band tussen Evelyne en Muis wordt zwaar op de proef gesteld. Is het sterk genoeg om de afstand te overbruggen?
 
Titel: Nachtdienst
Auteur: Julienne Brouwers

Na een vervelend einde van de relatie met Richard, loopt het leven van Sandra weer op rolletjes. Ze doet haar werk als verpleegkundige op de cardiologieafdeling zo goed dat het ziekenhuis haar promotie aanbiedt. Ze heeft een fijn appartement, veel goede vrienden en sinds kort een nieuwe liefde, Simon. Op de cardiologieafdeling overlijden plotseling mensen onder verdachte omstandigheden. Sandra kaart het aan, maar vindt geen gehoor. Dan beschouwt de politie haar als verdachte, omdat ze telkens bij het overlijden van patiënten aanwezig was. Haar leven verandert in een nachtmerrie.
Titel: Rotte appel
Auteur: Lia van Nuys

Met de verdrinkingsdood van Victor verliest galeriehoudster Sonja haar man, journaliste Marleen haar minnaar en aannemer Caspar zijn broer. De oorzaak van ongeluk is duister. De hoofdpersonen proberen elk op hun manier te leven met het verlies, maar in het mooie Zuid-Limburgse land draaien zij om elkaar heen in een spanningsveld van complexe gevoelens. De spanning stijgt tijdens een midwinterfeest op de magische heksenheuvel, waar de jaloezie regeert.
 
Titel: Niets is belangrijk
Auteur: Krijn van der Heijden

Psychiater en psychotherapeut Pirotti geeft assertiviteitstrainingen. Tijdens een communicatieoefening hoort hij Rudolf, één van zijn cursisten, fluisteren dat hij een moord heeft zien plegen. Als Rudolf bij de tweede bijeenkomst niet komt opdagen, gaat Pirotti op onderzoek uit en ontdekt hij dat Rudolf is vermoord. In zijn huis wordt het Pirotti duidelijk dat Rudolf er een bijzondere hobby op na hield. De rechercheur die de zaak onderzoekt concludeert dat Rudolf een natuurlijke dood is gestorven. Pirotti zoekt uit wat er is gebeurd, waarmee hij zichzelf in gevaar brengt.
 
Titel: Trots op jou
Auteur: Angelique van Dongen

Romy (40) heeft een vechtscheiding achter de rug en belandt door toedoen van haar ex in de schuldsanering. Ondertussen pakt ze elke baan aan die ze maar kan krijgen en wil ze gaan studeren. Als het einde van de schuldsanering in zicht is besluit ze op zoek te gaan naar een studie die bij haar past. Haar zoektocht begint met een test bij jobcoach, Matthijs, die haar al snel meer in haar ziet. Romy is er niet aan toe en wijst hem vastberaden af. Matthijs ontpopt zich tot een stalker en brengt Romy in een lastig pakket. Zo goed en zo kwaad als het gaat probeert ze haar leven weer op te pakken, maar het stalken van Matthijs gaat van kwaad tot erger.
 
Titel: Goed ziek
Auteur: Lia van Nuys

Angel lijkt een normale jonge vrouw, maar heeft sinds haar jeugd medische problemen. Verder is er weinig reden tot ongerustheid. Ze heeft een gezin, familie, een goede vriendin en zinvol vrijwilligerswerk. Reden tot bezorgdheid is er pas als het ongeluk haar te vaak treft. Dan is er medelijden, maar op den duur ook wantrouwen en angst. Zal Angel, die al zoveel heeft meegemaakt, haar dochter verliezen in deze spannende psychologische feelgoed?
 
Titel: Graf 521
Auteur: Franziska Weissenbacher

Nadat rechercheurs Laura Mandemaker en Hans Dijkma ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt, vinden zij een nieuwe standplaats. Daar worden ze direct geconfronteerd met een totaal onverklaarbare zaak. In de vloer van een kathedraal worden twee verse lijken gevonden. Het team start een uitgebreid onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en de dader(s). Dan dient zich een volgende dode aan en Laura en Hans komen tot een bizarre ontknoping.
 
Titel: De schaduwweduwe
Auteur: Angelique van Dongen

Iris krijgt een relatie met de getrouwde Marcel die twee dochters heeft. Zijn huwelijk stelt al jaren niets meer voor. Lisette, zijn vrouw is depressief en is niet meer de vrouw met wie hij ooit trouwde. Wel is ze de moeder van zijn kinderen, wat het voor hem moeilijk maakt een punt achter zijn huwelijk te zetten. Met Iris krijgt hij een stormachtige relatie en voelt hij dat hij weer leeft. Ook Iris heeft zoveel liefde voor een man nooit eerder gevoeld, maar dan slaat het noodlot toe.
Titel: Dode moordenaars
Auteur: Krijn van der Heijden

Langs de oever van de Rijn wordt een lichaam gevonden. Het onderzoek door inspecteur van Muylwijk en zijn team leidt naar een ogenschijnlijk alledaags grafisch bedrijf. Dan wordt een tweede lijk gevonden, eveneens  vermoord. Hebben deze twee moorden met elkaar te maken? En wie is de geheimzinnige pokerverslaafde persoon op de achtergrond?  Het wordt een gecompliceerde en uitdagende zaak voor de recherche, waarin weinig lijkt wat het is en weinig is wat het lijkt. Alle creativiteit, denk- en daadkracht zijn nodig om de raadsels op te lossen, wat niet zonder gevaar is.
 
Titel: Vasthouden
Auteur: Ellen Rink

Het leven is niet altijd makkelijk. Zelfs niet in Los Angeles waar Emma over een verkeerd afgestelde foute-mannen-radar beschikt. Ze valt van de ene verkeerde relatie in de andere en haar exen hebben één ding gemeen: ze waarderen haar niet. Zal ze eindelijk haar ware man vinden?
 
Titel: Canada is eng
Auteur: Lenneke Westera

Nino houdt van fossielen, telt graag stoeptegels en eet het liefst Knorr Wereldgerechten. Op beesten is hij niet zo dol, in een kamer vol hertengeweien kan hij niet slapen, en zijn wandelschoenen wil hij schoon houden. Mama vindt Nino een schijtluis, en stuurt hem op reis naar Canada, om zijn angsten te overwinnen. Samen met zijn vader moet Nino daar allerlei spannende mannendingen gaan doen. Van slootje springen, hutten bouwen en van een brug af tokkelen, tot wildwaterkanoën en beren spotten. Het is vreselijk eng voor hem, maar het ergste is wel dat Rocky bij elk uitstapje meegaat. Zij is half Canadees, half Nederlands en bloedirritant. Zij is alles wat Nino niet is en sleept hem mee in spannende avonturen.
 
Titel: Donderslag
Auteur: Carlo Peeters

Daan gaat met zijn klas op schoolkamp in het Donderbos. Drie dagen zit hij opgescheept met Tim, de pestkop uit de klas. Maar dat is nog niet het ergste. Ze zijn namelijk in groot gevaar. De boswachter en zijn knecht willen wolven vrijlaten om de mensen uit het bos te verjagen. Waarom? Wat moet Daan doen als zijn strenge juf hem niet gelooft? En wie is die geheimzinnige man die steeds met onweer in het bos opduikt? Er zit maar één ding op. Daan zal in actie moeten komen om zichzelf en zijn klasgenoten te redden.
 
Titel: Opa's zakmes
Auteur: Anne en Roos Remijn

Daniëls opa is naar het verpleeghuis gegaan. Daniël heeft hier veel vragen over, die zijn moeder niet beantwoordt. Oma heeft een verrassing voor Daniël: ze geeft hem het zakmes van opa, omdat die er toch niets meer mee kan. Elke keer als hij er naar kijkt, denkt hij aan de leuke dingen die hij met opa gedaan heeft. Elk onderdeel vormt een nieuw verhaal. Er zitten heel wat uit te klappen onderdelen aan opa's zakmes! Samen met zijn vriend beleeft hij spannende avonturen in de zakmesclub die ze hebben opgericht. Voor de club moeten ze ingewikkelde opdrachten doen. Als Daniël een opdracht bedenkt die met opa te maken heeft, gaat het mis......
 
Titel: Mag ik van je houden
Auteur: Angelique van Dongen

Na een mislukt huwelijk probeert de 37-jarige Mara uit een diep dal te klimmen. Ze neemt ontslag als lerares . Op haar nieuwe school wordt ze buitenspel gezet door haar collega’s waardoor ze na één schooljaar ook hier weer weggaat. Ze besluit op vakantie te gaan en krijgt het gevoel dat ze weer leeft, barst van de energie en heeft zin in haar nieuwe baan. In haar klas zit Renske, die ze al snel in haar hart sluit. Zo ook de vader van Renske, Wouter. Ze probeert uit alle macht haar gevoelens te negeren.  Het schoolkamp van groep acht leidt tot een ommekeer in haar leven. Na het kamp wordt ze op non-actief gesteld en alle ellende begint weer van voor af aan. Is zij in staat haar leven en  te herpakken?
 
Titel: Voor altijd
Auteur: Angelique van Dongen

Isabel (30) wil na een burn-out het roer omgooien. Na een paar mislukte relaties en een baan waarin ze diep ongelukkig was, wil ze ontdekken wat ze verder met haar leven wil. Ze emigreert naar Ierland om daar een B&B te beginnen. Tijdens de verbouwing loopt ze tegen de bezwaren van haar norse buurman Caley aan. Hij probeert haar het leven zuur te maken, maar Isabel is vastbesloten zich niet te laten intimideren en haar droom te laten uitkomen. Langzaam maar zeker krijgt ze klanten in haar B&B en als haar leven in een iets rustiger vaarwater komt ontmoet ze Rorke, die zijn oom help helpen vanwege zijn slechte gezondheid. Isabel weet niet zo goed wat ze met Rorke aan moet. Hij lijkt dezelfde trekjes als zijn oom te hebben, nors en onvoorspelbaar, maar ook charmant en zorgzaam…
 
Titel: De roze jurk
Auteur: Jetty Hage

Zomer 1955. Tien jaar na de Tweede Wereldoorlog. Jenny is negen jaar, bijna tien. Ze moet in de vakantie naar een kindertehuis in de bossen. Dat is gezond voor haar. Ze is namelijk een ‘bleekneusje’ en ze moet sterker worden. Maar is het daar echt wel zo goed voor kinderen? De juffen zijn wel heel erg streng en de andere kinderen zijn niet altijd even aardig. Op een dag komt er een nieuw meisje: Marijke. Ze ziet er uit als een echte prinses in haar prachtige roze jurk. Maar wat is er toch met haar aan de hand? Door haar verdwaalt Jenny in het bos, en dan verdwijnt ook nog eens die mooie roze jurk . Als Jenny daar maar niet de schuld van krijgt!

Vanaf 8 jaar.
 
Titel: Pipistrella
Auteur: Willy de Vries-Kuijken

Door restauratiewerkzaamheden moet de vleermuis Pipistrella het kerkje ontvluchten waar ze met haar familie woont. Toevallig belandt ze in het huis van de professor die in dat kerkje de leiding heeft, maar het botert niet echt tussen hen. Gelukkig heeft de professor een vriend die vleermuisdeskundige is. Zou het hem lukken om vrede tussen die twee te stichten? Dan wordt de professor ernstig ziek. Komt dat door Pipistrella?

Een leerzaam sprookje voor alle leeftijden, opgedragen aan alle vleermuizen van de hele wereld.
 
Titel: Spoken bestaan niet
Auteur: Trenke Riksten-Unsworth

Bram keek naar een film over een spook. Het was eng. Spoken bestaan niet. Dat weet Bram echt wel. In zijn bed kan hij de slaap niet vatten. Zijn gordijn gaat heen en weer. Er gaat een lamp aan en er klinkt een raar geluid. Een dief? Durft Bram te gaan kijken?

Vanaf 8 jaar.
 
Titel: De fietsenrel
Auteur: Jetty Hage

Een zondag in 1947. Marius en Huib liggen ziek op bed, terwijl hun families naar de kerk zijn. Dan gebeurt er iets raars. Bij de kerk van Marius verdwijnen alle fietsen. En ook bij de kerk van Huib is het mis! Het hele dorp staat op zijn kop. Wat is hier aan de hand? En wat mankeren Marius en Huib eigenlijk echt?
Een mooi, historisch verhaal dat eigenlijk van alle tijden is.
Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Vanaf 8 jaar.
 
Titel: Ridders op sokken
Auteur: AnaÃŻd Haen en Django Mathijsen

De schat van koning Nobel wordt bedreigd. Gemene mannen willen het met een sluw plan van hem afpakken! Terwijl iedereen weet dat de schat wordt bewaakt door een gevaarlijke draak. Als de koning een groot toernooi houdt, wordt zijn dochter ziek en moet het kamermeisje haar plaats innemen. Pienter Kwiekdijk brengt de echte prinses een kopje thee. Opeens wordt hij overvallen door … ridders op sokken!
‘Ridders op sokken’ is het vervolg op 'Koningsbillen en drakenstreken'
 
Titel: Het jeugdtheater
Auteur: AnaÃŻd Haen en Django Mathijsen

Berend, Roderik en Madelief kunnen nergens meer spelen, want de gemene ambtenaar Argus Bol heeft alle speelplaatsen in het dorp gesloten. Zelfs ook het kinderkookcafé en de muziekschool. Er valt niks leuks meer te beleven in het dorp. Daarom proberen de kinderen nu een toneelclub op te richten. Daarbij worden ze geholpen door een handige moeder en een gekke professor. Maar Bol en zijn nichtje Sarah doen er alles aan om dit te verhinderen.
Vanaf 7 jaar
 
Titel: Bronnen
Auteur: Lianne Maring

Lely trapte zo hard als ze kon om te verhinderen dat de luidruchtige groep vóór haar steeds kleiner werd. Waarom deden ze dan ook nooit eens een beetje rustig? ‘Wacht op mij!’ Haar stem sloeg over. ‘Ik kan niet zo snel!’ Ze hoorden haar niet. Lely gromde en probeerde nog harder te fietsen, maar ze was op. Hijgend stopte ze. ‘Weet je wat? Bekijk jullie het maar,’ zei ze hardop. Ze raakt de groep kwijt en dwaalt rond in een magisch bos. Ze komt in een bizarre wereld terecht, waar ze een persoonlijke opdracht heeft te volbrengen. Zal ze ooit terug kunnen keren naar de werkelijkheid?
 
Titel: Mispoes
Auteur: Trenke Riksten-Unsworth

De vader en moeder van Tim maken de laatste tijd vaak ruzie. Vooral zijn moeder doet niet erg lief. Tim is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Zijn poes Doerak biedt hem troost. Maar dan raakt zijn poes ook nog eens zoek.
 
Titel: Holly D.
Auteur: Shelly Roso

Holly D. (13) woont al een paar jaar met haar vader op een camping. Op een dag zegt hij dat ze de vertrouwde omgeving moet verlaten. Boos en teleurgesteld gaat Holly in haar eentje op pad en ontmoet allerlei mensen die haar voor een jongen aanzien. Als ze de vijftienjarige Jasper tegenkomt, vindt ze hem leuk en hij vindt haar zoals ze is: cool. Zijn oma denkt dat Holly in een verkeerd lichaam zit. In een opwelling besluit ze naar haar vader terug te gaan. Maar het verloopt anders dan gepland. Holly heeft namelijk nog één ding te doen: beslissen of ze Jasper haar geheim zal vertellen of niet.
 
Titel: Koningsbillen en drakenstreken
Auteur: AnaÃŻd Haen en Django Mathijsen

De billen van koning Nobel worden bedreigd. Er is een draak in het land! En iedereen weet dat draken graag koningsbillen eten. Als het beest ook nog eens gek blijkt te zijn op chocola, is het gevaar dubbel zo groot: het is een vrouwtje en ze krijgt een ei! Pienter Kwiekdijk mag als koksmaatje mee op jacht. Opeens staat hij oog in oog met het vuurspuwende monster...
 
Titel: Pennestreken
Auteur: Pieter Overduin

Dit luisterboek is een verzameling van veelal waargebeurde columns en (gênante) korte verhalen. Waarvan je als lezer denkt: mijn God, dit kan niet waar zijn. De niet-alledaagse verhalen worden afgewisseld door verhalen die tot nadenken zullen stemmen.
Overduin slaagt er op uitzonderlijk wijze in om zijn verhalen met een paar streken van zijn pen neer te zetten. Zonder de persoon in kwestie bekend te maken en/of te beschadigen en zonder ordinaire woorden te gebruiken, laat Pieter niets aan de verbeelding over.
De typische 'Overduinstijl' wordt, na zijn vorige boeken, in 'Pennenstreken' vrolijk voortgezet. Hierbij valt onder andere te denken aan Pieters brede gevoel voor humor en zijn vermogen om te ontroeren.
 
Titel: Gestolen geluk
Auteur: Ellen De Vriend

'Gestolen geluk' gaat over een heel gewoon Zeeuws gezin. Sharon heeft een erg goede band met haar ouders en haar drie oudere broers. Ze heeft een zomerbaan als strandwacht in Dishoek en eet op zondag vaak met de hele familie gezellig in de tuin. Tot ze, bij toeval, achter een geheim komt. Waarom willen haar ouders er niets over kwijt? En waarom zijn ze vanuit Noord-Holland naar Zeeland verhuisd? Hoe goed kent Sharon haar familie eigenlijk?
Een heerlijk verhaal over een gezellig en liefdevol gezin
 
Titel: Gesluierde jaren
Auteur: Shohreh Feshtali

Shohreh beleeft een zorgeloze kindertijd in het Perzië van sjah Mohammad Reza Pahlavi. Als echter in 1979 de Islamitische Republiek Iran wordt uitgeroepen, verandert het verwesterde land in een streng religieus-fundamentalistische staat waarin razzia’s en openbare executies aan de orde van de dag zijn. Ondanks dat het voor meisjes streng verboden is om met jongens contact te hebben, leert Shohreh in het geheim de knappe Tiam kennen die al snel haar hart verovert. Om elkaar te kunnen zien, moeten zij voortdurend nieuwe listen verzinnen en levensgevaarlijke obstakels overbruggen. Als zij twee vrienden, die in dezelfde situatie verkeren, proberen te helpen om het land uit te vluchten, slaat plotseling het noodlot toe. In het waargebeurde Gesluierde jaren schetst Shohreh Feshtali een onthutsend beeld van de angst en de machteloosheid die het leven van een zeventienjarige moslima beheersen. Haar verhaal is de bloedstollende getuigenis van de strijd die zij en anderen voerden om tóch nog enige vrijheid te bereiken.
 
Titel: Zoutelande
Auteur: Ellen De Vriend

Het dorp Zoutelande ligt aan de Zeeuwse kust, niet ver boven Vlissingen. De tieners Daan en Mikkie, broer en zus, verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Met name Mikkie heeft iets om naar uit te kijken - haar beste vriendin Louana, die op Bonaire woont, komt bij haar oma logeren, een paar huizen verderop. Helaas voor de vriendinnen kunnen ze niet zoveel tijd met elkaar doorbrengen als ze wel hadden gewild. Louana's oma heeft aan haar broer beloofd dat Louana diens kleinzoon gezelschap zou houden, ene Steve. Hij is vijftien en komt uit Noord-Brabant. Maar als ze noodgedwongen met zijn vieren optrekken lijkt het allemaal wel mee te vallen. Tot Louana tijdens het bezoeken van een oude Duitse bunker in de duinen een lijk gezien denkt te hebben in een achterkamertje. Ze nemen zich voor nog eens terug te keren en de zaak te onderzoeken. Dit is het begin van een bloedstollend, spannend verhaal. Want ondanks de waarschuwingen van Louana, die heeft ontdekt dat Steve bepaald geen lieverdje is en zelfs een bekende is van de politie, wordt Mikkie verliefd op Steve en laat zij zich langzaam door hem inpalmen. Dat drijft een wig tussen de vrienden - en dat terwijl het onderzoek naar de vermeende dode man een angstaanjagende wending krijgt.
 
Titel: JÃĦime la vie
Auteur: Anke de Bruijn

Musicienne en schrijfster Anke de Bruijn vertrok in 2012 naar het zuidwesten van Frankrijk. Gezegend met een overdosis enthousiasme en een nieuwsgierige instelling legde ze al snel contact met de plaatselijke bevolking. De internationale taal van de muziek bezorgde haar inspirerende collega-muzikanten, twee koren, een ploeg fanatieke zangleerlingen, de beschikking over middeleeuwse kerkjes in de Lot en gedurende de zomermaanden vakantiezangers uit alle windstreken. Samen met haar partner Weber bouwde ze een nieuw leven op, waarvan ze de mee- en tegenvallers in een sprankelende stijl vastlegde in haar vorige boek Frisse Start in La Douce France. Dit nieuwe boek bundelt de columns die ze schreef voor Frankrijkmagazine Maison en France en is aangevuld met korte verhalen. Anke woont en werkt in de Périgord Noir, halverwege de steden Sarlat en Cahors.
 
Titel: Bitterzoet
Auteur: Ellen De Vriend

Iris doet wat veel mensen willen: verhuizen naar het buitenland. En om het maar direct goed te doen gaat ze naar Curacao. Samen met haar man Marc wordt ze manager van de gloednieuwe bed & breakfast The Lodge in Willemstad. Ze genieten met volle teugen van hun nieuwe leven in de Cariben: zon, zee en meer tijd voor elkaar. Maar dan wordt een jonge vrouw in zee vermoord. Het wordt Iris steeds duidelijker dat verschillende mensen belang hebben bij haar dood. Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Iris en haar eigen leven loopt uiteindelijk ook gevaar. Bitterzoet is een meeslepende thriller over een verraderlijke liefde en een gewone Nederlandse vrouw die in een nachtmerrie belandt. Roerloos wacht zij op wat toeslaat.
 
Titel: Frankrijk in 50 fragmenten
Auteur: Caspar Visser 't Hooft

Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs. In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek... Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.
 
Titel:
Auteur: Caspar Visser 't Hooft

Frankrijk is een gevarieerd land. Caspar Visser ’t Hooft kan dit weten, hij heeft er de afgelopen 30 jaar op zeer verschillende plekken gewoond. Hij schrijft erover op zijn goed bezochte website ‘Schrijver in Frankrijk’. Een keuze uit zijn columns verscheen in 2017 in de bundel ‘Frankrijk in 50 fragmenten’. Dit vroeg om een vervolg, het werd ‘Frankrijk in 50 klanken’. Ditmaal hebben ook andere schrijvers die een band hebben met Frankrijk aan de samenstelling van de bundel meegewerkt: Anneloes Timmerije, Ariejan Korteweg, Bart van Loo, Ineke Holzhaus, Ingrid Vander Veken, Julia Fortuin, Nelleke Noordervliet, Paul Gellings, Peter Hagtingius, Renée Vonk en Willem van Toorn. Met een bonus van Nelleke Noordervliet, die de prestigieuze Constantijn Huygensprijs ontving. We reizen met  Caspar Visser ’t Hooft, en met de andere schrijvers, van Frans Vlaanderen naar de Riviera, en van de Pyreneeën, via Le Puy en de Vercors naar de Franse Alpen.
 
Titel: Jukke en Jurre redden oom Piet
Auteur: Yvette den Brok-Rouwendal

Titel: Jikke en jurre redden oom Piet
Auteur: Yvette den Brok-Rouwendal

Meisje in rolstoel en haar vriendje willen oudere man redden uit het verpleeghuis.
Jikke is boos. Oom Piet is weg. Jurre woont nu in zijn huis. Oom Piet woont in het huis voor oude mensen. Hij wil daar weg. Jikke en Jurre gaan hem redden. Als dat maar goed gaat! Deel 1 van de serie Jikke en Jurre
Vanaf 6 jaar
 
Titel: De erfwachter
Auteur: Atalanta Nehmoura

Al sinds mensenheugenis wordt een groot deel van Aranon geregeerd door God-Keizers. Ooit bezat de eerste van hen sterke magische krachten, maar nadat zes krijgsvrouwen eeuwen geleden zeven magische stenen uit de Maantempel van Kathan hebben gestolen, is de macht van de God-Keizers tanende. Kay is twaalf jaar als hij op brute wijze bij zijn moeder vandaan wordt gehaald om te worden opgeleid tot Aisor, een van de vertrouwelingen van de God-Keizer. Hij moet daarvoor kastijdingen en ontberingen doorstaan. Op zijn twintigste verjaardag ontvangt hij zijn initiatie, maar de God-Keizer twijfelt aan Kays loyaliteit en weet die op een slinkse manier af te dwingen. Lameira leeft in een van de vreedzame dalen van Athar, dat door bergen en dichte wouden wordt omringd en bijna volledig is geïsoleerd van de rest van de wereld. Allerlei legenden en bijgeloof houden de meeste vijanden buiten de deur, en anders zijn er nog de senhiar, de schaduwkrijgers, om het volk van Athar en de zeven magische stenen te beschermen. Lameira is twaalf jaar als ze diep teleurgesteld van huis wegloopt omdat ze wordt geweigerd voor de opleiding tot senhiar. Maar dan kruist Raaf, de Boodschapper van de Dood, haar pad en kan niemand haar meer tegenhouden om de weg van de senhiar te volgen. In de nadagen van zijn bewind probeert de laatste God-Keizer, Azuran, wanhopig zijn macht weer terug te krijgen. Nu er nog maar vier Aisors zijn om hem te dienen, neemt hij een verschrikkelijke beslissing die Kay en Lameira als aartsvijanden tegenover elkaar plaatst. Maar wat begint als een klopjacht op de laatste magische steen en wraak voor de dood van haar ouders, krijgt een hele andere wending wanneer Lameira Kays geheim ontdekt.
 
- Powered by Citoweb -