Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Archief
 
DE VERBORGEN STAD

Petrograd, de toenmalige hoofdstad van Rusland, bevindt zich eind 1916 aan de vooravond van de revolutie en er heerst een eigenaardige sfeer in de stad. De Engelsman John Durward is, nadat hij heeft gediend bij het Russische Rode Kruis, teruggekeerd naar Petrograd. Het gaat niet goed met hem, want hij wordt geplaagd door oorlogsherinneringen en aan zijn omgekomen kameraden. Durward wordt opgevangen door de familie Markovitsj en hij ontmoet de jonge Henry Bohun, die bij de familie een kamer huurt. Als Alexej Petrovitsj Semjonov tijdens een gezellige kerstdiner verschijnt, dringt het verleden zich wederom aan Durward op.
 Hugh Walpole


Vertaald door Meta Gemert

Ik heb nogal een gevarieerd leven geleid. Ik heb nooit een carrière gehad, want ik wist nooit waarin ik die dan zou moeten hebben. Ik ben o.a. opgeleid als lerares geschiedenis, maar heb nooit voor de klas gestaan. Heb een diploma cafébedrijf maar nooit een café gehad. Ik emigreerde op mijn 18e naar Canada, maar bleef er niet en werkte in Londen, UK, bij talloze bedrijven maar verveelde me steeds al snel en uiteindelijk keerde ik terug naar Nederland. Heb een galerie gehad, maar dat was heel saai, want er kwamen maar twee mensen per dag. Nu ik schrijf en vertaal (uit het Engels) en uitgeef, doe ik eindelijk wat ik echt wil. Beter laat dan nooit, hè!
 
Ingesproken door Ruud Kühn

Het boek is prachtig beschrijvend geschreven over ten tijde van de Russische revolutie aan het begin van de vorige eeuw. Het geeft heel mooi het gevoel van de mensen weer, hoe zij in de weken voor, tijdens en net erna dit hebben beleefd. Een pareltje om in te spreken, waarbij wel een lange adem nodig was.

 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Meta
 
1. Meta: Heb jij zelf dit omvangrijke boek vertaald of heb je dat laten doen.
Ik kan me voorstellen dat het een hele klus was.


Ik heb het zelf vertaald.

Waarom heb je als uitgever juist voor dit boek gekozen om de publicatierechten voor Nederland te vergaren?

Het boek was rechtenvrij, Het is meer het 100 jaar geleden dat de Russische revolutie plaatsvond en ik zocht naar een verslag van iemand uit het Westen. Ik hou van geschiedenis (heb de lerarenopleiding gedaan, MO-B, dat is nog van vroeger). Ik kwam Walpole toevallig tegen. Ik viel direct voor het boek, want het geeft een Russisch gevoel.

3. Richt je je specifiek op Russische literatuur?
 
Nee, eigenlijk niet. Ik was alleen gericht op Engelstalige literatuur, omdat ik dit zelf kan vertalen, maar inmiddels ben ik ook geboeid geraakt door Duitstalige werken. De grote werken vertaal ik niet zelf, maar ik breng dit jaar iets kleins uit in het Duits en dat ga ik dan wel weer zelf doen. Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

                        
 
GAS GEVEN GIJS

Gijs is blijven zitten. Hij droomt te veel, zegt Juf. Hij moet gas geven. Dan ontdekt Gijs dat hij echt gas kan geven. Hij wint niet alleen de springwedstrijd van zijn school, maar hij redt ook de hollebollegijsen van Nachtgedacht. Niemand houdt hem tegen.

Een fantasierijk verhaal over een stad waar een sprietmagere man het leven van snoepende bollebroeken beheerst. Een stad vol chocolade, spritsen, spekken en roze koeken waar geen bruine boterham te vinden is. Marieke, het vriendinnetje van Gijs speelt een heldenrol. Het knettert, knarst en knispert. De zure matten, pindarotsjes en slagroomsoesjes vliegen je om de oren.
Vanaf 7 jaar.

 
Geschreven door Margreet Schouwenaar

Margreet Schouwenaar (1955) is dichter en schrijft boeken voor kinderen. Ze heeft dertien dichtbundels en tien kinderboeken op haar naam staan. En nu ook vier luisterboeken. Daarnaast werkt zij als docente pedagogiek en geeft zij schrijfcursussen aan iedereen die graag wil leren schrijven. Als ze tijd over heeft maakt ze lange wandeling met haar honden en kijkt ze naar de bomen.

 
Ingesproken door Carolina Mout

Gijs geeft gas is een fantasierijk, dynamisch boek! Ik rolde al voorlezende van het ene avontuur in het andere. Ben benieuwd wat kinderen ervan vinden.. 


 
=> FRAGMENT <=

 

Vragen aan Margreet
 
1. Margreet: Je hebt een zeer levendige fantasie. Wat wil je graag bij kinderen losmaken?

Ik was het kind dat zichzelf verhalen vertelde in bed. Liedjes maakte om in het donker te zingen. Alles las ik, zelfs de etiketten van de jam. Woorden vielen mij in. Buitelend en voegend. Ik kon ze slijpen, ermee spelen, husselen. Wat had ik anders kunnen zijn dan een schrijver. Dat wil ik kinderen geven. Mooie woorden, gekke verhalen waar altijd iets van emoties in zitten. Vragen ook en wegwijzers naar een eventueel antwoord dat een kind toch zelf moet zoeken.
 
2. Heb je zelf kinderen en waren die een inspiratiebron?
 
Ik heb twee dochters die inmiddels al volwassen zijn. Ze zijn zeker de inspiratiebron geweest voor de Stinkertje Stout verhalen. Nu heb ik een kleindochter voor wie ik graag verhaaltjes verzin.
 
3. In korte tijd zijn er vier luisterboeken van je verschenen. Heb je de smaak te pakken?
Als kind hield ik zelf erg van luisterboeken. Ik ben heel benieuwd wie er naar mijn boeken gaat luisteren!
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

                        
 
DE GOLFMOORDEN

Deze op zichzelf staande detective speelt zich af rondom golfbanen. De negende politiethriller in de reeks ‘Somers en De Winter’.

Bart Swinkels en zijn vrouw Irma oefenen op het golfterrein van Bossenstein in Broechem. Bij de afslag van Bart gaat de bal totaal de verkeerde richting uit en komt terecht onder de bomen naast een haag. Ze vinden het lijk van Ivo Schaessens, een zelfstandige schilder en behanger uit Lier.
Commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter gaan in het golfmilieu op zoek naar de dader. Somers, die sinds kort golft, krijgt via zijn golfvrienden informatie om deze zaak mogelijk op te lossen.


Geschreven door Ludo Geluykens

Ludo Geluykens is geboren op 28 april 1953. Hij is gehuwd, heeft twee kinderen en twee kleinzonen. Ludo woont al zijn hele leven in Ranst, België. Ludo startte zijn loopbaan als automonteur, nadien werkte hij als koerier. De laatste 30 jaar van zijn loopbaan werkte hij als veiligheidsmanager en momenteel is hij met pensioen.

Zijn golfhandicap = 27.5
DE GOLFMOORDEN is ingesproken door Cor Doevendans

‘De Golfmoorden’, deel 9 in de reeks Somers en De Winter, van Ludo Geluykens neemt ons mee in zowel het privéleven als de werkomgeving van de bekende politieagenten. Bruno Somers en Paul de Winter werken op het politiekantoor in Lier en in deze politiethriller neemt de schrijver ons mee op en langs de golfbanen in de omgeving van Edegem, Broechem en Ranst in Vlaanderen waar misstanden heersen die niets met golf te maken hebben…

 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Ludo:
 
1. Ludo: Heb je al veel boeken verkocht op de golfbaan?

Het boek is goed verkocht, tevens op de golfbanen. Ik had ook reclame via het tijdschrift ‘Golf Vlaanderen’ en natuurlijk is er de zeer belangrijke mond tot mond reclame.
 
2. En hoe werd op je boek gereageerd?

Vanuit de golfers kreeg ik zeer positieve reacties. Er zijn niet veel thrillers die zich afspelen rond de golfbaan. Het boek gaat nogal van hand tot hand tussen veel golfers
 
3. Commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter hebben al meer zaken voor hun kiezen gekregen. Heb je zelf een achtergrond bij de politie?

Neen, ik was wel lange tijd werkzaam in de safety, met name in de veiligheid op en rond de werkplek. Dat alles in goede samenwerking met mijn collega’s. Ik hielp hen regelmatig bij onderzoeken, vandaar…
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

                  
 
Als de druiven rijpen

In een brief van Hanna, waarin ze aangeeft ernstig ziek te zijn en daarom haar jongere zusje wil zien, roept bij Eline moeilijke en verdrietige herinneringen op. Ze twijfelt of ze ingaat op de uitnodiging om bij Hanna en haar gezin te logeren. Haar vriend Toby overtuigt haar dat een gratis verblijf in Toscane niet te versmaden valt. Hij begrijpt niet waarom Eline zo aarzelt.
Eline is net een beetje gewend aan het idee dat ze de moeilijke confrontatie met haar zus aangaat, als Toby plotseling van de reis afziet. Het lijkt een goed excuus voor Eline om ook af te zeggen, maar ze besluit toch alleen te gaan.
Het weerzien met de zieke Hanna, haar man Enzo en hun dochter Isabella is voor Eline nog moeilijker dan ze zich had voorgesteld. Daarnaast dreigt een oude, onmogelijke liefde weer op te laaien. Het wordt niet gemakkelijker als ze beseft dat Hanna snode plannen heeft.


Geschreven door Carla Vermaat

Carla Vermaat is een Nederlands schrijver van thrillers, romans en damesromans. Ze schrijft ook onder de pseudoniemen Mary Morgan en Susanna Verbeek.

Na een veelzijdige carrière in de rol van secretaresse en als leidster van diverse kunstgroepen, heeft ze nu de officiële pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Een reden om zich meer toe te leggen op schrijven en, in mindere mate, op schilderen. Tegenwoordig schrijft ze zowel in het Engels als het Nederlands. Sinds 1976 verschenen 24 Nederlandstalige boeken van haar hand en 4 Engelstalig.
 
Als de druiven rijpen is ingesproken door Machteld van der Gaag

De zinderende hitte van de Italiaanse heuvels was goed voelbaar bij het inlezen van ‘Als de druiven rijpen’. Leugens, familiegeheimen, charmes en intriges. Alles onder de Italiaanse zon en tussen de wijnranken... Heden en verleden komen pijnlijk bij elkaar in dit kleurrijke verhaal waarmee ik me helemaal op vakantie waande!


 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Carla
 
1. Carla: ‘Als de druiven rijpen’ speelt zich af in Toscane. Heb je een speciale band met die streek?

Toscane is een prachtig sfeervol deel van Italie. Voor mijn gevoel is het een gebied waar de romantiek hoogtij viert, dus voor dit boek was het een uitgelezen locatie.
 
2. Voor andere boeken vind je inspiratie in Cornwall Zuid-Engeland. Komen daar je thrillers vandaan?

Niet speciaal. Ik schrijf thrillers die gesitueerd zijn in Cornwall met de Engelse politieman Tregunna in de hoofdrol, maar ik heb ook een serie geschreven die draait om Barbara, een Amsterdamse politievrouw. Elk land, elk gebied heeft zijn eigen specifieke waarden en aantrekkelijkheden en roept altijd weer andere gevoelens op. Misschoen is de sfeer anders, maar het maakt geen verschil voor het genre.

3. Wat heeft je voorkeur: Toscane of Cornwall en romans of thrillers? 

Cornwall omdat ik daar beter mee bekend ben dan Toscane.
Thrillers omdat ik die interessanter vind om te schrijven.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

                  
 
 
De Zwarte Zwanenkoningin

Koning Dons en koningin Veertje zijn verblijd met twee mooie zwanendochters. Blancia en Onyxia. Blancia zal de nieuwe koningin worden. Onyxia is het daarmee eens, maar hoe gaat ze - jaloers als ze is - het aanpakken om zelf de zwarte zwanenkoning te worden?

 


Geschreven door Ellen Spee

Geboren in 1957 in Breda en woont sinds 1978 in Den Helder. Getrouwd en ze heeft twee dochters en drie kleindochters. In 2007 is ze na de geboorte van haar oudste kleindochter begonnen met het schrijven van kinderboeken. Haar favoriete schrijfplek is haar heerlijk zonnige serre.

Inmiddels zijn de onderstaande kinderboeken van haar hand verschenen:
 1. Amber en de maansteen (+ luisterboek)
 2. Heksen in Den Helder
 3. Meer verhalen van oma Ellen
 4. Mijn Oma is Piraat (+ luisterboek)
 5. Sprookjes van oma Ellen
 6. Trollen en Boze Kabouters (+ luisterboek)
 7. Trolls and angry gnomes ( ENGELS) (+ luisterboek)
 8. Voor mijn vlindertje
 9. Mollie, het Mollifantje (+ luisterboek)
 10. Prinses Lilleigh vind Magie
 11. De Zwarte Zwanenkoningin (+ luisterboek)
De Zwarte Zwanenkoninging is ingesproken door Alieke Deijk

De Zwarte Zwanenkoningin is een leuk en spannend boek met het eeuwenoude en herkenbare onderwerp: jaloezie tussen twee zussen.
Vanaf het begin zullen kinderen aanvoelen dat Onyxia iets gaat doen. Het blijft spannend hoe en wanneer ze tot actie overgaat. De jaloezie is herkenbaar, maar ook de familieliefde. Ballet, en dan specifiek het zwanenmeer, loopt er als een rode draad doorheen met herkenbare passages en termen.
 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Ellen
 
1. Ellen: De zwarte zwanenkoningin is een wat vreemde eend in de bijt voor wat betreft jou oeuvre.
Waarom heb je voor dit onderwerp gekozen? 


Omdat ik in mijn familie ook altijd de vreemde eend in de bijt ben geweest. Ik deed alles anders.
 
2. Zelf op ballet gezeten?

Ja, ik heb zelf op ballet gezeten. Ik heb het niet lang gedaan maar heb wel altijd een zwak voor ballet gehad.
Ik vind het prachtig om naar te kijken.
 
3. Mooi dat je steeds de familiebanden in je boeken betrekt. Zal dat zo blijven?

Als ik de kans krijg wel want familie is voor mij het belangrijkste. En het is ook leuk om ze er allemaal in te blijven betrekken.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

                  
 
Volgens Sebastiaan

Tijdens hun reis door Israël komen Sofie en Julie op de Westbank terecht. Tot hun verbijstering krijgen ze daar een Palestijnse baby aangeboden. Sofie besluit het jongetje mee te nemen, maar dit betekent dat ze hem door half Europa moet smokkelen. Haar keuze zet ontwikkelingen in gang die ze niet kon voorzien.

 


Geschreven door Meta Gemert

(Leiden, 1951) studeerde geschiedenis aan de Noordelijke Leergangen in Leeuwarden en Groningen. Ze werkte voor verschillende bedrijven en organisaties in Londen (Ontario, Canada), Leiden, Groningen, Londen (Engeland), Den Haag en Amsterdam. Vanaf 1998 was ze o.a. vertaler van Engelse non-fictie en galeriehouder. Momenteel is ze, behalve schrijver en vertaler, uitgever van Engelse en Duitse literatuur. 
 
Ingesproken door Gwenny Vos

Een prachtverhaal over geloof, hoop en liefde. De filosofische Sebastiaan zet je aan het denken over vooroordelen, liefde, spiritualiteit en verdraagzaamheid. Heerlijke humor die deze personages zo echt maakt. Voor mij was het een feest om in te spreken.
 
 
=> FRAGMENT <=
Vragen aan Meta
 
1. Meta: Hoe ben je op het bijzondere idee gekomen dat twee vrouwen op hun reis door Israël een baby krijgen aangeboden?

Na mijn verblijf in een kibboets ging ik op rondreis in Israël. In een Arabisch dorp werd mij een jongetje aangeboden. Ik was op slag verliefd op het kind, maar ik was minder impulsief dan Sofie en heb het jongetje niet meegenomen. Het boek kun je beschouwen als een ‘what if verhaal’. En een zoon als Sebastiaan zou ik wel gehad willen hebben.
 
2. Heb je zelf kinderen?
 
Nee, ik heb geen kinderen, maar ik kan me heel goed voorstellen hoe het is om ze te hebben. Sebastiaan werd echt mijn zoon. Ik ging van hem houden. Ik moest huilen aan het eind, terwijl ik zelf heb besloten dat het zo moest eindigen.
 
3. Je gebruikt veel humor in je boeken. Is dat bewust zo of het gevolg van het schrijfplezier?
 
Die humor ontstaat tijdens het schrijven, maar men vindt mij soms ook geestig in gesprekken. Ik ben opgegroeid als meisje met drie veel oudere broers. Er was veel humor thuis, snel, scherp en soms absurdistisch. Het is heerlijk als er in een gezin veel wordt gelachen. Humor maakt het leven lichter.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

                  
 
De belofte van burn-out

Voor iedereen die is opgebrand en meer energie wil voor nu en in de toekomst.

De belofte van burn-out geeft je handvatten om je cirkel van uitputting te doorbreken en de balans te herstellen. Het helpt je ook om te ontdekken waar je blij van wordt en biedt je een mooi stappenplan om je wensen te realiseren. In dit luisterboek leer je hoe je burn-out kunt omzetten in kracht en geluk, met veel praktijkvoorbeelden en tips.

 


Geschreven door Lusanne Hogeweg

Lusanne Hogeweg (1965) is loopbaancoach sinds 2003. Ze werkte tien jaar bij de rijksoverheid na een rechtenstudie. Haar laatste baan was loopbaanadviseur bij justitie. In 2003 startte ze haar bedrijf Via Lusanne. Ze begeleidt nu vooral hoogsensitieve personen bij het vinden van werk waar ze energie van krijgen.


 
 
Ingesproken door Tanja Reinders

‘De belofte van burn-out’ is een zeer toegankelijk boek met een hele heldere blik. Geen ingewikkelde theorieën en negatieve gedachten, maar opbouwend, onderzoekend en praktisch.

Ik vind het vlot en goed geschreven. De theoretische kant wordt regelmatig afgewisseld met persoonlijke ervaringsverhalen van de schrijfster én van geïnterviewde personen. Het stimuleert de lezer om na te denken over zichzelf; waar word ik blij van?

Een mooi stappenplan, praktijkvoorbeelden en goede tips helpen je. Tijdens het inspreken had ik regelmatig “o ja!” momentjes, zo herkenbaar. Echt een bewustwording. Het is zeker ook een aanrader voor werkgevers en anderen in de naaste omgeving van personen met een (aankomende) burn-out!

Wat me bijblijft is de alleszeggende uitspraak: “na een burn-out word je nooit meer dezelfde, maar dat is ook helemaal niet de bedoeling”.
 
 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Lusanne
 
1. Lusanne: Burn-out lijkt steeds vaker voor te komen en iedereen kan zich er wel iets bij voorstellen. Is het jou ook overkomen?

Ik heb een burn-out gehad in 2002, dat is dus al een tijd geleden. Maar een paar jaar geleden heb ik ervaren dat ik toch weer in mijn cirkel van uitputting terecht kwam, vooral door het idee van ‘moeten’. Dat kostte me heel veel energie. Door mijn eigen patronen in kaart te brengen, te mediteren en door naar mijn gevoel te luisteren, heb ik voorkomen dat ik weer opgebrand raakte. Daarom ben ik erover gaan schrijven. Ik hoop met mijn inzichten anderen te helpen om een (nieuwe) burn-out te voorkomen.
 
2. Het schrijven van dit boek, was dat therapeutisch?

Deels wel ja, omdat ik net zelf de cirkel van uitputting heb doorleefd. Het schrijven van dit boek heeft mij geholpen zaken helder op een rijtje te krijgen. Ik ontwikkelde de cirkel van uitputting en ik beschrijf uitgebreid over hoe die werkt en hoe je eruit kunt komen met behulp van het Via-U model, dat ik heb ontwikkeld. Ik gebruik deze modellen zelf ook, als ik merk dat ik in mijn oude patroon schiet, dan weet ik hoe ik er weer uit kan komen.
 
3. Mensen met burn-out kunnen vaak hun gedachten niet verzetten om zich in een boek te verdiepen. Denk je dat het luisterboek uitkomst biedt?

Ik weet uit ervaring dat als je burn-out bent, een boek lezen een opgave is. Ik las zelf tijdens mijn burn-out slechts één boek, en daar deed ik vijf maanden over. Ik heb geen ervaring met luisterboeken, maar ik hoop dat het mensen die geen puf hebben het te lezen kan helpen om luisterend het boek tot zich te nemen.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

                  
 
Avontuur met staartjes

Vicky heeft geweerschoten gehoord bij een oude boerderij. Samen met haar neefje Benny gaat ze op onderzoek uit in haar rubberboot. Daardoor komen ze in gevaar, maar doen ook een leuke ontdekking. Eentje met staartjes!  Al gauw blijkt dat Benny en Vicky niet alleen zichzelf, maar ook de kleine ‘staartjes’ moeten redden.

Avontuur met staartjes’ is in de eerste plaats bedoeld als een spannend en grappig verhaal, maar het is ook een bijzonder boek omdat één van de hoofdpersonen NLD heeft (Non verbal Learning disability), een leerstoornis waarbij je hersenen iets anders werken dan bij de meeste mensen. Vaak is dat lastig, maar soms is het ook heel handig of leuk.

Achter in het luisterboek legt Klinisch Neuro Psycholoog Dr, A. Serlier-van den Bergh in het kort uit wat NLD inhoudt. Haar uitspraak “Eerst het praatje en dan pas het plaatje” is voor de aanpak van kinderen en jongeren met NLD zeer belangrijk.
 


Geschreven door Dani van Doorn

Dani van Doorn woont met haar echtgenoot in haar geboortestad Eindhoven. Als kind las ze alles wat los en vast zat en was ze een trouw bezoeker van de bibliotheek. Schrijven was toen nog niet haar liefhebberij, verhalen verzinnen in haar hoofd wel. Later is ze toch gaan schrijven en haar feelgood romans en kinderboeken worden sinds 2014 gepubliceerd.  Ze schrijft met plezier kinderboeken, hedendaagse romans en chicklits, maar nog liever historische feelgoods. Verder houdt ze van de natuur en elke hond of kat die bij haar in de buurt komt, kan een aai verwachten. 
 
Ingesproken door Mechteld Brans
 
Ik heb ‘Avontuur met staartjes’ met erg veel plezier ingesproken. Aan de hand van de avonturen die Benny en Vicky samen beleven krijg je meer inzicht wat de leerstoornis NLD in kan houden voor zowel kinderen, maar ook voor volwassenen.
 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Dani
 
1. Dani: Heel bijzonder dat je fictie met de feiten over NLD hebt verweven. Hoe ben je tot deze mix gekomen?

Ik schreef het verhaal met ons tijdelijke pleegkind in mijn achterhoofd als voorbeeld, later bleek hij NLD te hebben en weer later ik zelf ook. Ik herkende mezelf in hem.
 
2. Heb je veel reactie gekregen op dit boek?

Ouders met een NLD kind en kinderen met NLD vinden het wel cool dat ze een eigen boek hebben.
 
3. In welke genre schrijf je het liefst?

Kinderboeken het liefst met avontuur en humor, maar mijn favoriet is de historische feelgood.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
Zinstrelende poezie en andere gedichten

De liefde kent een variëteit aan emoties, relaties en idealen. Zij beweegt zich op een speelveld van tederheid en passie, van prille vlinders en de warmte van een vertrouwde nabijheid. Maar eveneens roert zij zich op het terrein van de toegewijde liefde en de eigenliefde, om over de verloren liefde maar te zwijgen.
 
De bundel ‘Zinstrelende poëzie en andere gedichten’ werd samengesteld uit twee bibliofiele uitgaven: Warm van Vacht en Verlies van Lief.
 


Geschreven door Margreet Schouwenaar

Margreet Schouwenaar is een Nederlands schrijfster en dichteres. Ze werkt als docent aan de afdeling OLB van Hogeschool Inholland.


 
 
Ingesproken door Eveline Rijntjes
 
De gedichtenbundel ‘Zinstrelende poëzie en andere gedichten’ door Margreet Schouwenaar is een prachtige uitgave, waarbij de rust al tijdens het inspreken over mij neerdaalde. De kracht van de inhoud is direct voelbaar, maar geeft tegelijkertijd ook rust en inzicht. Ik heb genoten van het inspreken van deze gedichtenbundel, en hoop dat de luisteraars daardoor ook weer genieten van deze bijzondere poëzie en gedichten.
 


=>  FRAGMENT <=

Vragen aan Margreet

1. Margreet: Je schrijft al tientallen jaren gedichten, maar ook kinderboeken. Welk genre heeft je voorkeur en waarom?

Woorden zijn zolang ik mij heugen kan kompanen. Ik was het kind dat zichzelf verhalen vertelde in bed. Liedjes maakte om in het donker te zingen. Alles las ik, zelfs de etiketten van de jam. Woorden vielen mij in. Buitelend en voegend. Ik kon ze slijpen en ermee spelen. Wat had ik anders kunnen zijn dan een dichter (en docente natuurlijk, ook een goede docent heeft woorden die als paardjes de kennis overdragen )
Ik schreef in mijn hoofd, op kladjes, in schriftjes, tot ik met drie ongepubliceerde gedichten in 1992 werd genomineerd voor de Cees Buddinghprijs. Niet lang daarna verscheen mijn eerste dichtbundel bij Uitgeverij Querido.
Toen ik kinderen kreeg werden verhalen geboren. Een favoriet spel was het aanwijzen van drie dingen in de kamer waar ik een verhaaltje voor het slapen gaan van maakte. Zo werd ook Stinkertje Stout geboren, een meisje dat toevalligerwijs net dat meemaakte wat ook mijn dochters overkwam. Kinderverhalen schrijven boort een andere kant van de woorden aan en is toch verwant aan poëzie schrijven omdat ik houd van zingende zinnen, gave verhaallijnen, onverwachte beelden en invalshoeken. Ik schrijf voor kinderen, maar ben een dichter. Zo zou ik mezelf plaatsen.
 
2. Put je uit je leven inspiratie voor je boeken?

Ik zou werkelijk niet weten wanneer ik voor het eerst gedichten maakte. Ik weet wel dat ik een aantal gedichten opstuurde naar de redactie van de schoolkrant toen ik in de eerste klas van de middelbare school zat. De gedichten werden geplaatst en een aantal leraren sprak mij erop aan. Ze gaven mij complimenten of stelde een vraag. Ik kan nog de verbazing voelen die mij overviel. Deze versjes die altijd door mijn hoofd zongen brachten iets in mensen teweeg. De woorden die mij invielen kregen een persoonlijke betekenis voor degene die ze las. Ik raakte erdoor onthand, werd me bewuster van het spel tussen dichter en lezer.
Ik schreef ook dikwijls een gedichtje voor mensen om me heen. Zomaar, als cadeautje of voor een bepaalde gebeurtenis. Toen mijn vader stierf vond ik in zijn kast een doos met deze versjes. Keurig uitgetypt, met vegen van het carbonpapier onder de regels hadden ze de tand van de tijd doorstaan. Ze lagen tussen tekeningen en knutselwerkjes in. Ik vond een werkje uit de begin tijd van mijn lagere schoolperiode. Een vis keurig uit geprikt, geplakt op blauw papier waarop groene slierten doorschijnend vloeipapier wier moest voorstellen. Ik had er ooit in scheve losse letters op geschreven, de vis waait water. Mijn vader had dit zo kostbaar gevonden dat hij het 45 jaar bewaard heeft. Dus ja, een schrijver heeft een eigen inktpot in zijn hoofd, gevuld met leven, impressies, emoties die gebonden zijn aan ervaringen. En nee, ik ben de dichter die componeert, schuift, zoekt naar verbanden, klanken, beelden en niet de hoofdpersoon in mijn poëzie.

3. Je prachtige dichtregel "Luister rondom zomen de velden van grondig leven" heeft een bijzonder plek gekregen. Kun je daar iets over vertellen?

Deze regel staat in leer geprint op de wand van de werkkamer van de minister-president in het Catshuis. Het Catshuis is de ambtswoning van de minister-president en het ontvangstcentrum van de regering.  Een hele eer dus. De wand is bedacht door de architect die de renovatie deed die in 2000 startte en staat vol met dichtregels van Cats tot Schouwenaar dus.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
De verborgen waarheid

Laat je meezuigen in deze zinderende science fiction
 
Zes kleine criminelen uit verschillende delen van de wereld worden bij elkaar gebracht op een geheime locatie. Niet alleen de vraag waarom juist deze zes zijn geselecteerd, maar vooral wie verantwoordelijk is voor hun ontvoering is de basis voor hun onderzoek.

De waarheid is zo onwerkelijk dat ze het wel moeten geloven. Niet alleen staat het voortbestaan van de mensheid op het spel, maar ook zal een kosmische erfenis naadloos in de ontwikkeling ervan moeten worden geintregreerd.

De lezer van ‘De verborgen waarheid’ wordt langzaam vanuit de werkelijke wereld meegezogen in een reeks van gebeurtenissen, waarbij de vraag regelmatig opkomt: waarom zou het niet zo kunnen zijn?


Geschreven door Aad Vlag

Aad Vlag (1955) is geboren in Gouda. Na het VWO studeerde hij aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Een zwaar sportongeluk deed hem overstappen naar de ambtenarij. Hier ontdekte hij de wereld van de automatisering. Niet lang daarna is Aad samen met een compagnon een automatiseringsbedrijf gestart, dat succesvol opereert in de regio Den Haag.

Zijn eerste thriller, Zwarte Lust, werd al snel opgevolgd door Het Concilie van Zeven.


 
 
Ingesproken door Ido Veldhoen
 
In ‘De verbogen waarheid’ wordt de lezer/luisteraar tot het einde toe in spanning gehouden. Gebeurtenissen lijken af te stevenen op een bepaald plot, maar dan volgt weer een wending waardoor alle opties in het verhaal weer open liggen. Dit zorgt ervoor dat je soms een bepaald wantrouwen jegens een personage opbouwt, wat later onterecht blijkt als je het onderliggende geheim te weten komt. Tot het einde aan toe blijf je nieuwsgierig naar de werkelijke achtergrond.


=>  FRAGMENT <=

Vragen aan Aad

1. Aad: ‘De verborgen waarheid’ is je debuut als science fictieschrijver. Heb je het thrillergenre vaarwel gezegd?

Absoluut niet, je zal nog van mij horen…
 
2. Hoe heb je onderzoek gedaan voor dit boek?

Dit verhaal zat al meer dan 20 jaar in mijn hoofd. Het was nu de juiste tijd om het op de wereld te zetten.
 
3. Komt er ook seks in voor?

Kom zeg, een vrijpartij met een prachtige buitenaardse vrouw…. Dat laat je toch niet lopen?
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
Mijn naam was Sylvia

Zonder het zelf in de gaten te hebben, wordt de zesentwintigjarige Sylvia uit het leven gerukt. In eerste instantie denkt ze midden in een lucide droom te zitten, waardoor de verbijsterende waarheid niet onmiddellijk tot haar doordringt. Vrijwel direct na haar dood gaat zij op zoek naar haar lichaam, maar kan het niet vinden…
Sylvia wil haar verhaal kwijt, ze richt zich rechtstreeks tot de lezers en neemt hen mee naar haar verleden. Zowel naar de tijd die vooraf ging aan haar sterfdag, als naar de gebeurtenissen waarin zij terecht kwam na het plotselinge en onvrijwillige verlaten van haar lichaam.
 
 


Geschreven door Marianne van Buitenen

Marianne van Buitenen is geboren en getogen in haar woonplaats; Den Haag. Met ‘Mijn naam was Sylvia’ heeft zij haar vijfde boek en eerste thriller geschreven.


 
 

 
Ingesproken door Vera Hilhorst

De vlotte en prettige schrijfstijl van ‘Mijn naam was Sylvia’ maakt dat het inspreken van het boek als vanzelf liep. Het boek is een combinatie van mysterie, spiritualiteit en spanning, Het verhaal gaat over de 26-jarige Sylvia. Wanneer ze denkt dat ze een zoveelste lucide droom ervaart, blijkt dat ze is overleden. Na elk hoofdstuk wil je verder lezen om te weten hoe het Sylvia als ‘geest’ vergaat. Tot en met het einde aan toe spannend.=>  FRAGMENT <=

Vragen aan Marianne:

1. Marianne:
Je boek is fictie, spannend en mysterieus.
Klopt het dat je er ook autobiografische elementen in hebt verwerkt?


Ja, zoals de meeste auteurs hoogstwaarschijnlijk doen, verwerkt ook ik zo nu en dan wat autobiografische elementen in mijn boeken. Vaak zijn de gebeurtenissen in mijn verhalen deels gebaseerd op eigen ervaringen, die ik dan natuurlijk wel aanpas aan de belevenissen in het verhaal. In ‘Mijn naam was Sylvia’ bijvoorbeeld, legt Sylvia zich toe op het ontwerpen en maken van sieraden. De manier waarop zij dat aanpakt en tot een succes weet te brengen, is een vrij exacte weergave van de manier waarop ik dat zelf heb gedaan, in de tijd dat ik nog eigenaresse was van een cosmetica en cadeauwinkel. Verder heb ik ervaring met lucide dromen. Ook deze ervaringen waren bijzonder nuttig bij het schrijven van boek.
 
2. Ben je ook spiritueel?

In mijn leven heb ik inderdaad het een en ander meegemaakt op dit gebied. Maar ik ben wel, zoals we in goed Nederlands zeggen, ‘zo nuchter als een kalf’. Het is bepaald niet zo dat het een overheersende rol in mijn leven speelt, in tegendeel zelfs. Ik word er alleen met enige regelmaat met mijn neus op gedrukt, meestal op momenten dat ik het ’t minst verwacht.
 
3. Binnenkort komt het vervolg uit. Kun je daarover al iets vertellen?

In het vervolg van ‘Mijn naam was Sylvia’ speelt een man de hoofdrol, die haar ná haar overlijden heeft ontmoet. Wanneer deze man in het ziekenhuis bijkomt uit een diep coma, als gevolg van een motorongeluk, lijdt hij aan geheugenverlies. Hij kan zich niets herinneren van zijn eigen leven, maar weet nog exact wat hij met Sylvia heeft meegemaakt en besproken tijdens zijn coma! Hij eist dat de politie langskomt om zijn verhaal te kunnen vertellen. Niemand gelooft hem… 
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
De Laatste Profeet

In deze faction-roman maakt een historisch wetenschapper, Emile van Straten, een wereldreis met zijn vriendin Jenny op hun zeiljacht de Davy Jones. Tijdens hun reis vraagt UNESCO hem een document te onderzoeken dat is gevonden op het eiland Terceira. Emile neemt de opdracht aan en in zijn onderzoek ontdekt hij de Magische Ruit, een symbool dat de sleutel is waarmee hij wereldmysteries ontrafelt zoals de piramides van Gizeh, de Nazca-vlakte in Peru en de Moai-beelden op Paaseiland.
Omdat Emile beseft dat hem een grote taak wacht, schrijft hij een manifest voor een nieuwe wereldorde waarin de macht over het geld en de politieke besluitvorming in de handen van het volk komen te liggen. Hij richt het OgenOOtschap op en zet wereldwijd een beweging op basis van het Osisme in gang. De wereld floreert, maar dan blijkt Hades (de god van het kwaad/de onderwereld), als enige god uit de Griekse mythologie nog steeds in leven te zijn.
 


De Laatste Profeet en de Giganten

OrlandO van Straten (18 jaar) wordt door zijn biologische vader Kronos naar een verre planeet gestuurd om daar orde op zaken te stellen. Tijdens zijn missie dreigt de mensheid op aarde te worden aangevallen door de Giganten, reusachtige reptielen die staan voor het kwaad in het universum. Emile van Straten neemt de leiding van het OgenOOtschap op zich en met de hulp van zijn vriend Jonathan probeert hij de wereld voor het onheil te behoeden. Ze graven diep in de geschiedenis en komen uit bij het Oude Testament, waarin cryptisch staat beschreven wat er zich destijds werkelijk heeft afgespeeld.
Dit boek ‘De Laatste Profeet en de Giganten’ is het tweede deel uit de serie De Laatste Profeet en staat geheel op zichzelf, waardoor het niet noodzakelijk is het eerste deel te hebben gelezen.
Han Peeters is gefascineerd door de wereldgeschiedenis die hij op geheel eigen wijze interpreteert. Door zijn snelle en prettige schrijfstijl weet hij de aandacht van de lezer vast te houden die ook dit boek ongetwijfeld weer in één adem zal uitlezen. In de serie De Laatste Profeet heeft hij zijn favoriete genre gevonden dat omschreven wordt als een combinatie van fictie, non-fictie, science fiction en fantasy in de stijl van een thriller.  
 


Geschreven door Han Peeters

Han Peeters is pas tegen zijn vijftigste, eind 2009, begonnen met schrijven na een leven lang succesvol ondernemer te zijn geweest. Het was op een moment dat alles door zijn handen glipte. Met zijn eerste therapeutische boek 'AFSCHEIDSBOEK' redde hij zijn leven. Han kreeg de smaak te pakken en kon niet meer stoppen met schrijven. Sindsdien heeft hij 13 boeken geschreven in fictie en non-fictie, waarvan er 4 in het Engels zijn vertaald. Gaandeweg borrelde zijn ondernemersbloed weer op en werd hij tevens uitgever, redacteur, clusteruitgever, e-boekhandelaar en luisterboekuitgever.

De Laatste Profeet en De laatste Profeet en de Giganten zijn ingesproken door Sander Davids Blumink

Vragen aan Han
 
1. Han: Jeetje man, wat een verhaal, zoals je begonnen bent met schrijven. Bizar.

Ja, dat vind ik zelf ook. Alles in mijn leven is bizar verlopen en eigenlijk schreef ik in mijn hoofd altijd al boeken. Het was pas op het allerlaatste moment dat ik het doorkreeg. De strop lag al klaar en mijn afscheidsbrief leidde tot een heel nieuw leven. Iemand schreef dat die Peeters van het meest trieste moment in zijn leven nog een project wist te maken. 
 
2. In ‘De Laatste Profeet’ draait het onder andere om De Magische Ruit. Hoe ben je daarop gekomen?
 
In de zomer van 2010 schreef ik mijn derde boek ‘Apollyon de Antichrist’, al had die toen nog de werktitel De reis van de Davy Jones. Ik was ooit een zeezeiler met een eigen zeiljacht en schreef in fictie over een wereldreis, zonder te weten waar het verhaal naartoe ging. Het was in de tijd dat ik me ik een moordend tempo wegschreef van de dood. Op een vrijdagmiddag kleurde de lucht groen/zwart als een voorteken van een zwaar onweer. Ik woonde in een flatje op 7 hoog en even later sloeg de bliksem in rondom de flat en ook in het gebouw zelf. Zonder dat ik er controle over had tekende mijn hand toen een negenpunts symbool. Ik begreep niet wat het betekende en vanaf dat moment ging mijn hoofdpersoon Emile van Straten daar in mijn boek naar op zoek. Het bleek bijvoorbeeld te passen over de piramiden in Egypte en de wereldreis kreeg een heel andere wending. In 2012 herschreef ik het boek in ‘De Nieuwe Wereldorde’ en deed dat nogmaals in 2014 in ‘De Laatste Profeet’. Ik schrapte veel en schreef er nog een half boek achteraan. ‘De Laatste Profeet’ is mijn sleutelboek.
 
3. ‘De Laatste Profeet en de Giganten’ dateert uit 2016. Wordt het een lange serie?
 
Het is de bedoeling dat het twaalf delen worden en ik uiteindelijk ‘Het Laatste Testament’ heb geschreven, terwijl het niet op een religie is gebaseerd, maar uitsluitend op begrip, naastenliefde en empathie. Momenteel schrijf ik aan het derde deel van deze serie en elk deel is afzonderlijk te lezen/luisteren. Het lastige is dat er steeds een ander boek tussendoor komt.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
Onder invloed

Psychologische thriller in een levendige schrijfstijl.

Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Ze bijt zich vast in het mysterie en kan niet voorkomen dat ze haar kinderen in levensgevaar brengt.
 


Geschreven door Tamara Onos

Tamara Onos (1972) is arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige). Zij adviseert en schrijft over veilig en gezond werken. Haar liefde voor de pracht en problemen van haar werk deelt ze met Renske Nijland, de hoofdrolspeler van dit boeiende debuut.

 


Ingesproken door Machteld van der Gaag

Onder Invloed is een echte thriller met meerdere lagen in het verhaal. Ik heb genoten van het inspreken, omdat je gaandeweg de personages beter leert kennen en merkt dat meerdere verhaallijnen bij elkaar komen... Op een gegeven moment werd het zo spannend dat ik niet kon stoppen! Cliffhangers genoeg in deze spannende Nederlandse thriller.
 

Vragen aan Tamara:
 
1. Tamara: Je nu al veel geprezen debuut vertoont veel raakvlakken met je persoonlijke leven. Dan moet je je ook wel eens inhouden, lijkt me, of ben je helemaal los gegaan in je boek?

Het verhaal speelt in de omgeving waar ik woon en Renske en ik hebben hetzelfde beroep. Net als Renske loop ik graag hard, ben ik fan van lijstjes, gebruik ik veelvuldig fineliners en heb ik een Tony’s Chocolonely-verslaving, maar daar houdt de vergelijking op. Ik denk dat ik me bij haar personage niet heb ingehouden, maar mogelijk speelt dit onbewust toch mee. Bij Jeffrey ben ik volledig losgegaan. Ik heb vlak voor de publicatie best wat slapeloze nachten gehad omdat zijn capriolen door mij zijn bedacht. Wat zouden mensen daar wel niet van denken? Mijn ouders, maar ook mijn eigen tieners. Inmiddels weet ik dat mensen die scènes heftig vinden en Jeffrey roept van alles bij mensen op, maar ik word er als schrijver niet op aangekeken. Geen reden om wakker te liggen en goed om te weten voor het volgende boek.
 
2. Je schrijfstijl wordt omschreven als sprankelend. Kwam het er zo uitrollen of had je er al ervaring mee opgebouwd?
 
Bij het schrijven van dit boek, mijn debuut, heb ik een aantal schrijfcursussen en trainingen gevolgd. Dit heeft vooral uitbreiding van het aantal plotlijnen tot gevolg gehad. Mijn schrijfstijl is niet essentieel veranderd, maar ik schrijf nu wel wat minder staccato dan aan het begin.
 
3. Gaat je hoofdpersoon Renske Nijland nog meer spannende avonturen beleven?
 
Zeker. Renske heeft sinds ‘Onder Invloed’ al wat kortere avonturen beleefd in de vorm van een who-dunnit-spel. Een soort Cluedo, maar dan in mijn vakgebied. ‘Waardoor is Teun onwel geworden’, ‘Wie heeft de kluis gekraakt en door welke gevaarlijke stoffen kunnen we dat zien’. Dat soort casussen.
Een lang avontuur, deel twee in de Renske Nijland thrillerserie is ook in de maak. Het is de bedoeling dat boek twee in het voorjaar van 2020 verschijnt.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
Het onderzsoekslab

Wat het met een thrillerschrijver kan doen als hij deelneemt aan een experimenteel tv-programma.

Bij de opnames van een nieuw televisieprogramma met een revolutionair format wordt een brute moord gepleegd. Al snel wordt één van de presentatoren als verdachte gearresteerd. De bewijzen zijn waterdicht. Zijn collega's zijn er echter van overtuigd dat hij onschuldig is, maar is dat ook zo? Met behulp van enkele deelnemers aan het programma en een tweetal professionals wordt al snel duidelijk dat er veel meer achter zit. De professionele uitvoering van de moord leidt tot een zoektocht die zich mondiaal afspeelt. Op Hawaï vindt men de eerste aanwijzing wat leidt tot een zenuwslopende crisis in Nederland.

Naar aanleiding van de ervaring van de schrijver die meedeed aan een televisieprogramma is deze thriller ontstaan. Het geheel maakte zo'n indruk dat hij het als basis gebuikte voor deze thriller.
 


Geschreven door Aad Vlag

Aad Vlag is in Gouda geboren. Na het VWO volgde de studie aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Vanwege een zwaar sportongeluk stapte hij over naar de ambtenarij en ontdekte de wereld van de automatisering. Met een compagnon startte hij een automatiseringsbedrijf, dat succesvol opereert in de regio Den Haag.
Sinds 2011 houdt hij zich enkel bezig met het schrijversvak.

Zijn eerste thriller ‘Zwarte Lust’, werd al snel opgevolgd door ‘Het Concilie van Zeven’, waarna nog acht boeken van zijn hand volgden.
 


Ingesproken door Rob Krabbendam

Van een thriller verwacht je minimaal één bad guy (m/v), een knap gepleegde moord, een bijzondere setting waarin deze plaatsvindt en ten slotte een stevig dwaalspoor. Als je daarvan houdt, kom je in dit boek zeker aan je trekken. Bad guys blijken er namelijk op meerdere niveaus te zijn, ieder met z’n eigen persoonlijkheid en beweegredenen. Met allen maak je beetje bij beetje maar uiteindelijk diepgaand kennis, terwijl ook de nodige gedetailleerd beschreven acties voor een vlot en spannend verhaal zorgen.
Een combinatie van professionals en amateurs legt de puzzelstukjes langzaam maar gestaag op hun plek en als de puzzel eindelijk compleet is, wordt het nog even extra spannend! De actie en de vele dialogen maakten dit boek een feestje om in te spreken.


 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Aad

1. Aad: Hoe kwam je ertoe deel te nemen aan het tv-programma Het Experiment?

Ik zag de oproep van het productiebedrijf en bekeek de afleveringen van de vorige editie. Ik vond het een verfrissend nieuw format en wilde er graag aan meewerken.
 
2. Er zijn een week lang allerlei grappen en grollen met je en de overige deelnemers uitgehaald en mobiele telefoons waren taboe. Wat voor indruk heeft dit alles op je gemaakt?  

Overweldigend. Vooral het onderling contact tussen de deelnemers was geweldig. Vrouwen, mannen, oud en jong van allerlei pluimage en ras vormden al op de tweede dag een hechte groep, waarbij veel diepgaande gesprekken zorgden voor emotionele uitspattingen en huilbuien.
 
3. Heel bijzonder dat je er een thriller over hebt geschreven.
Schrijvers schrijven vaak iets van zich af. Was dat hier ook het geval?

Nee, ik zie in vrijwel iedere gebeurtenis in de maatschappij een aanleiding om er een mooi verhaal omheen te laten opbloeien in de poelen van mijn geest. Iedereen van wie ik de naam in het boek na toestemming heb mogen gebruiken, wilde er graag aan meedoen.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
Zout water tot aan de dakgoot
 
Op zondagmorgen klopt buurmeisje Fanny hard op het raam van de slaapkamer van Jas. Ze heeft vreselijk nieuws: de hele straat staat onder water! Jas is ongerust over het lot van Opa en Oma Scheepers die in het laagste deel van de stad wonen. Konden ze op tijd naar de zolder vluchten? Zal hij er met Fanny heenvaren in de Max, hun oude kano die op z’n kop in de tuin staat? Jas is een avontuurlijke jongen van elf jaar en ziet zo’n expeditie meteen zitten. Maar hij heeft geen idee wat hem te wachten staat. Want het is de eerste februari van het jaar 1953. Die nacht heeft een zware storm op veel plaatsen de dijken stukgeslagen. In grote delen van Zuidwest Nederland zijn de polders door het zeewater overstroomd.
 


Geschreven John Brosens

John Brosens (1946). Geboren te Vlissingen, een plaats die regelmatig terugkomt in zijn boeken en gedichten. John komt uit een kansarm gezin en groeide op met een stiefvader waarmee hij nooit een goede band kreeg. John was een ongemotiveerde leerling die liever langs de stranden en havens zwierf dan dat hij in de schoolbanken zat. Hij spijbelde regelmatig en leek op te groeien voor galg en rad. Toch werd hij - tot ieders verbazing - onderwijzer, daarna docent Engels en rondde hij zijn onderwijscarrière af met een universitaire graad als onderwijskundige. In 1998 verscheen zijn eerste jeugdroman en sinds 2002 is John fulltime auteur met inmiddels 30 titels op zijn naam.

 

Ingesproken door Mechteld Brans

Met veel plezier heb ik “Zout water tot aan de dakgoot” ingesproken. Het vertelt het deels autobiografische verhaal van de watersnoodramp van februari 1953, gezien vanuit het perspectief van Jas en Fanny. De twee bevriende kinderen wekken al snel sympathie en medeleven op. Onder andere dit maakt dat je steeds nieuwsgierig blijft en het vervolg wilt weten.
Naast de historische waarde is “Zout water tot aan de dakgoot” echt een mooi én spannend jeugdboek.

 
=> FRAGMENT <=
Vragen aan John:

1. John: Ik zie Ciske de Rat voor me, maar het is dus helemaal goed gekomen.
Was je een rebel with or without a case?

Ik was een nerveus ventje dat iedereen tot last was. Ik spijbelde en ben ook wel eens van huis weggelopen. Na de basisschool wist ik ook helemaal niet wat ik wilde. Voor de HBS was ik te stom (vond ik zelf), ik had twee linkerhanden, dus ook de LTS vormde geen alternatief. Het ‘noodverband’ – ik was immers leerplichtig tot mijn zestiende – werd de VGLO. ‘Voortgezet lager onderwijs’. En wonder boven wonder: daar trof ik een onderwijzer die mijn lichtje ontstak. Zijn naam was Henk Stapelkamp en hij duwde mij in de goede richting. Het werd de ULO en daarna de Kweekschool in Middelburg. We zijn altijd bevriend gebleven. Hij was ook wel een beetje trots: toch eens een VGLO-leerling die aardig was terechtgekomen.
 
2. De Ramp van 1 februari 1953 staat bij velen nog scherp op het netvlies, terwijl het al 66 jaar gelden is. Kun je iets zeggen over je persoonlijke ervaring?
 
Mijn kinderboek ‘Zout water tot aan de dakgoot’ is deels biografisch. De winterse tocht in een kano naar de ondergelopen binnenstad van Vlissingen heb ik zelf gemaakt. Met een buurjongen, dat dan weer wel. In het boek werd het een buurmeisje. Wat er die nacht elders in Zuidwest Nederland is gebeurd ontdekte ik pas veel later. Maar het raakt me iedere keer weer als ik de zwart-wit beelden op de televisie zie.
 
3. Je schrijft boeken voor kinderen en voor volwassenen.
Doe je dat om-en-om of gaat het zoals de vlag hangt?

Vanaf mijn eerste boek heb ik ervoor gewaakt dat er geen etiketje geplakt kon worden. Ik wissel dus steeds af. In mijn focus is wel iets verschoven: de thrillers hebben voorlopig afgedaan. Het zijn nu vooral historische verhalen die mijn interesse hebben, voor jeugd en volwassenen. Er zitten veel nog niet vertelde verhalen verstopt in onze ‘vaderlandse geschiedenis’.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
 
Trolls and angry gnomes

BEWARE: Trolls and angry gnomes are spotted in the Netherlands!

Everybody knows the saying: It must have been the little people. But is that really fair? The gnomes are sick of being blamed for everything done by the trolls. They want to expose the real culprits who make a mess of the house where Iris lives with her family. But for this, the gnomes will have to travel all the way to Trollony. Will the king of the trolls help them? An exciting story for children from age 6.
 


Geschreven door Ellen Spee

I was born in Breda in 1957 and in 1978 I moved to Den Helder where I still live with my husband, André. I have two great daughters and three beautiful granddaughters plus two large dogs and two black cats.

Eerder verschenen luisterboeken in het Nederlands:


                                             
     Trollen en boze kabouters
 

 
     Amber en de maansteen
 
     Mijn oma is piraat
 
 
     Mollie, het Mollifantje.
Beautifully and lively read
by Claire King.

 
 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Ellen:

1. Ellen: ‘Trolls and angry gnomes’ is your first audio book in the English language and published worldwide. That must be an exciting experience.

Yes, it is. I am very happy that the trolls go all over the world together with my story.
 
2. The trolls are real bastards in the book and that makes it fun to read and hear. It is the old story between good and evil. Thank god for the angry gnomes. How did you come up with this story?

It is a saying also in the Netherlands. When something happens and nobody knows who did it, then we say, the little people did it and I went looking for them.
 
3. Will this be the end of the trolls or would you like to write more about them?

Certainly not. I like to write more stories about Trolls. I love these little creatures.
 
Verkrijgbaar in download en in streaming via onder andere:

            
 
 
Het verdronken land
 
Nederland, de nabije toekomst. Een superstorm verwoest de dijken en zet een groot deel van het land onder water. Voedsel en medicijnen worden schaars en terwijl de vluchtelingenstroom vanuit het westen groeit wordt Emir Berk vermoord, de vooruitstrevende Turkse premier van Nederland. De paniek slaat toe. Loekie Laroes, de dochter van een beruchte journaliste, filmt per ongeluk de aanslag en wordt zelf doelwit. De toestand verslechtert en drie tieners smeden een complot dat de toekomst van het hele land in gevaar brengt.
Zijn de tieners sterk genoeg om het tij te keren? 


Geschreven Olga Ponjee

Olga Ponjee (1983) studeerde filosofie en psychologie aan de UU en scenarioschrijven aan de Nederlandse Filmacademie. Ze studeerde af met de jeugdserieHet mysterie van de Volle Maan en de historische fantasyfilmDe Schaduw van de Bonifatius.
Na haar afstuderen werkte ze o.a. mee aan de televisieserie Feuten en de speelfilmDe Ontsnapping. Ze won diverse prijzen met haar korte verhalen.
 

 
Ingesproken door Dunja Koeneman

Het verdronken land is een vrij realistisch young adult boek wat zich afspeelt in de nabije toekomst, waarbij ik regelmatig heb moeten bedenken hoe het zou zijn als dit werkelijk gaat gebeuren. Drie hoofdpersonen zijn hier ieder op hun eigen manier bij betrokken. Wat het boek voor mij prettig maakte, is dat elk hoofdstuk over één van de hoofdpersonen gaat. Daarbij was het wel wat lastig om de dialogen die Jacinto met zijn zelfverzonnen superheld “schaduwhart” had, duidelijk naar voren te brengen, aangezien deze in het boek cursief gedrukt zijn en je ze niet “cursief” kunt voorlezen. Maar desalniettemin een spannend boek waarvan ik hoop dat het nooit werkelijkheid wordt.
 
=> FRAGMENT <=
Vragen aan Olga
 
1. Olga: Je richt je op jongeren. Is daar een speciale reden voor?

Voor ik “Het Verdronken Land” schreef, werkte ik mee aan een aantal andere projecten gericht op jongeren. Het viel me daarbij steeds op hoe negatief er over tieners werd gesproken, de ‘Snapchat-generatie’ die niets begrijpt, die geen boeken leest, die niet bezig is met de wereld om zich heen. ‘Schrijf het vooral dommer,’ kreeg ik heel vaak te horen, ‘anders kunnen we het niet verkopen aan jongeren’. Dat maakte me boos, ook omdat het onterechte verwijten zijn. Naast mijn schrijfwerk geef ik graag les aan jongeren en het valt me juist op hoe bevlogen jonge mensen vandaag de dag zijn, hoe graag ze betrokken willen worden bij kwesties. Maar dan moet je ze wel willen betrekken in het gesprek en bereid zijn om naar hun stem serieus te nemen.  “Het Verdronken Land” is uit dat sentiment voortgekomen: ik wilde een boek schrijven waarin jonge mensen letterlijk tegenover de volwassen wereld komen te staan – en in de crisis die gaande is een doorslaggevende rol spelen. Ik vond het klimaat daar een mooi thema bij: wij als volwassenen zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de staat van de huidige wereld, onze kinderen hebben daar niet om gevraagd. Maar zij zijn wél degenen die het hardst geconfronteerd worden met de consequenties van ons gedrag (en dat jongeren die verantwoordelijkheid beseffen én omarmen, bewijzen initiatieven als de huidige klimaatstakingen. Erg hoopgevend vind ik dat. En grappig dat de realiteit mijn boek inhaalt natuurlijk!)
 
2. ‘Het verdronken land’ werd verkozen tot het beste afgewezen manuscript.
Hoe vatte jij dat op?

Ik vond het eigenlijk wel een heel mooi initiatief! Als onbekend auteur is het best moeilijk om in de boekenwereld op te vallen (ik schreef natuurlijk wel voor film en televisie, maar “Het Verdronken Land” was mijn eerste boekenmanuscript). Ik reisde vooral van slushpile naar slushpile en werd een paar keer op gesprek gevraagd, maar gevestigde uitgeverijen vonden mijn boek te politiek en riskant als debuut (en ook daar hoorde ik weer heel vaak dat YA boeken vooral makkelijk moeten zijn, vooral met veel romance en weinig gedoe, de nieuwe Twilight, de nieuwe Harry Potter, dat soort dingen). Dus ik eindigde steeds terug bij af. Het winnen van “Het Beste Afgewezen Manuscript” heeft wat dat betreft veel voor me betekent: het gaf me het gevoel dat mijn verhaal, zoals ik het voor me zag, belangrijk en goed genoeg was om te vertellen. En het opende ook weer deuren naar uitgeverijen. Uiteindelijk ben ik toch bij uitgeverij LetterRijn beland (omdat ik daar echt de vrijheid kreeg om het verhaal uit te werken zoals ik dat zag; meer in de traditie van de politieke jaren 80 en 90 boeken van Jan Terlouw en Thea Beckman.
 
3. Blijft je boeken in het genre young adult schrijven of heb je andere plannen?
Ik heb heel veel plannen! Maar chronisch gebrek aan tijd (en geld) om ze allemaal uit te voeren. Dat klinkt misschien stom, maar het is op dit moment in Nederland bijna onmogelijk om te leven van boeken schrijven. Dus ik moet mijn prozatijd verdienen met schrijfwerk in de televisie- en filmwereld. Daar ben ik met een aantal toffe series en films bezig (voor een deel ook gericht op jongeren), dus dat blijft wel een terugkerend thema. En zodra de ruimte er is, komen er ook zeker weer nieuwe boeken. Op dit moment werk ik in mijn samenraapuurtjes aan een thriller over subculturen en ik loop al enige tijd rond met een idee voor een komisch boek voor jongeren, dus dit was zeker niet mijn laatste boekenavontuur.
 


Kiezen vanuit je hart

Kiezen is één van de mooiste geschenken die we als mens gekregen hebben. Het is de hoogste vorm van een vrije wil. Kiezen brengt vrijheid en het daaraan gekoppelde verantwoordelijkheidsgevoel mee. Het is de kunst om te midden van alle mogelijkheden van de moderne tijd dichtbij jezelf te blijven. Vertrouw op je hart als kompas voor je levenskoers. Uiteindelijk neem je alle grote beslissingen op basis van je gevoel. Stel je voor dat je overweegt om een studie te gaan volgen. Dan geeft je hart in eerste instantie aan of je er blij van wordt of niet. Als je geen gelukkig gevoel ervaart dan kan je wel tien redenen bedenken om de stap niet te zetten: 'De leslocatie is te ver weg, ik heb geen tijd, het is te duur enz. Als je wel een goed gevoel hebt in je hart weet je jezelf en jouw omgeving ervan te overtuigen waarom die studie zo belangrijk voor je is. Het meest bijzondere van dit alles is: Je geeft jezelf in beide gevallen gelijk... Twijfel zit in je hoofd, jouw intuïtie in je hart.Geschreven door Albert Sonnevelt
 
Albert Sonnevelt biedt opleidingen aan op het gebied van vitaliteit en gezond leven. Sonnevelt Opleidingen werd in 1995 opgericht en het onderscheidt zich door opleidingen die inspireren, raken en verrijken met klassikaal onderwijs. Drie keer op rij won hij titel ‘De beste opleider van Nederland’.Ingesproken door Milko Spee

Met veel genoegen heb ik als stemacteur het boek ‘Kiezen vanuit je hart’ ingesproken. Daarbij heb ik geprobeerd de luisteraar op een persoonlijke manier, namens de schrijver Albert Sonnevelt, aan te spreken. Alsof je naast elkaar op de bank zit als het ware. Bij ieder boek dat je inspreekt, steek je daar zelf natuurlijk ook iets van op. ‘Kiezen vanuit je hart’ is een waardevol boek voor een ieder die zichzelf beter wil leren kennen en begrijpen!’
 
 
=> FRAGMENT <=


Ontdek je passie

Geschreven door Albert Sonnevelt


Hoe ziet je dag eruit wanneer je gepassioneerd opstaat? Dan loop je over van energie, stralen je ogen en weet je direct welke doelen je wil realiseren. Toch lijkt voor veel mensen hun innerlijk vuur gedoofd te zijn. Ze lopen rond met vragen in hun hoofd, zoals: 'Wat wil ik eigenlijk echt met mijn leven?' 'Hoe kan ik mijn dagelijkse sleur doorbreken? Waar ben ik nu echt enthousiast over?' 'Welke opleiding of baan past bij mij? Wat zijn mijn dromen en hoe kan ik ze vervullen?' In dit boek, Ontdek je Passie, krijg je heldere antwoorden op deze vragen. Met praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden en handige tips, heb je een overzichtelijke routeplanner voor jouw leven in handen.


Ingesproken door Hans Fieggen

"Ontdek je passie” van Albert Sonnevelt is een heel toegankelijk boek voor mensen die handvatten zoeken om een nieuwe richting aan hun leven te geven. Niet zweverig maar heel concreet stelt het je in elk hoofdstuk een aantal relevante vragen. Met de antwoorden die je daarop zelf geeft ontdek je wat voor jou van wezenlijk belang is en hoe je dat aandacht en vorm kan geven in de keuzes die je maakt. De checklists geven je daarbij houvast. Het is goed geschreven en dat maakte het voorlezen (en luisteren) tot een plezier!
 
=> FRAGMENT <=
 

Vragen aan Albert:

1. Al je boeken zijn nu ook als luisterboek verkrijgbaar. Wie wil je het liefst bereiken?
 
Het liefst wil ik ondernemende mensen bereiken in de leeftijd van 30 tot 55 jaar. 
 
2. Je hebt een opleidingsinstituut. Kun je me daar iets meer over vertellen?

Wij bieden een ruim studieaanbod op het gebied van vitaliteit en gezond leven. Opleidingen die inspireren, raken en verrijken. Onze persoonlijke aanpak met 75 gedreven docenten en klassikaal onderwijs zorgt ervoor dat we wat extra’s bieden. Dat gebeurt op locaties in het hele land. Drie jaren achtereen verwierven wij de titel ‘De beste opleider van Nederland’.

3. Waar komt jouw persoonlijke drive vandaan?
 
Ik groeide op in een ondernemersgezin en er was altijd stress. Bij ons thuis hadden we eigenlijk geen normaal gezinsleven. Mijn vader is dan ook niet oud geworden. Hij stierf op zijn 63ste aan een hartinfarct en ik maakte dat als 17-jarige van dichtbij mee. Dat maakte een verpletterende indruk op mij en ik besloot dat trauma weg te werken door psychologie te gaan studeren. Daarnaast wilde ik koste wat kost gezond leven, ik wilde niet in de valkuil van mijn ouders vallen. Ik ontwikkelde een strijd in mezelf door steeds in oplossingen te denken en daar ook naar te handelen. In mijn werk zie ik dat mensen deep frozen hunkeren naar de dag dat ze niets meer moeten. Mijn motto is: Leef met de hoofdletter L en dat probeer ik te bereiken door te raken en geraakt te worden.
 
 
De erfzonde

De juriste Jane Lisbon krijgt op het sterfbed van haar grootvader te horen dat zij in een ander werelddeel onder een andere naam in een steenrijke familie is geboren. In het verleden zijn alle bezittingen en familiekapitaal geroofd door een andere familie, waarvan de leden tevens een paar voorvaderen van Jane koelbloedig hebben vermoord. Haar grootvader heeft zijn leven gewijd aan het opstellen en voorbereiden van plannen om het familiebezit terug te krijgen.
Het wachten is alleen nog op de uitvoerder van de ingenieuze plannen. Jane is daar doelbewust door haar grootvader voor opgeleid. Geholpen door een meedogenloze freelancer verklaart zij de oorlog…
 


Geschreven door Aad Vlag

Aad Vlag (1955) is geboren in Gouda. Na het VWO studeerde hij aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Een zwaar sportongeluk deed hem overstappen naar de ambtenarij. Hier ontdekte hij de wereld van de automatisering. Niet lang daarna is Aad samen met een compagnon een automatiseringsbedrijf gestart, dat succesvol opereert in de regio Den Haag.

Zijn eerste thriller, Zwarte Lust, werd al snel opgevolgd door Het Concilie van Zeven.

 


Ingesproken door Pamela van der Wal
 
De erfzonde speelt zich hoofdzakelijk af in de VS en doet qua sfeer en dialogen denken aan klassieke films van de jaren 50 en 60, aangevuld met hedendaagse elementen als homoseksualiteit en SM. Daarnaast lijken de verhalen over 007 van Ian Fleming een inspiratiebron te zijn geweest en heeft de schrijver zich verdiept in de werkwijze van de inlichtingendiensten.  De personages in het boek verrassen de lezer naarmate het verhaal vordert. Bijna allemaal blijken ze anders te zijn dan wie ze lijken. In De Erfzonde draait het allemaal om familie, loyaliteit, macht en liefde.
=> FRAGMENT <=
.

Vragen aan Aad:

1. Aad: Vrijwel al je boeken zijn ook als luisterboek verschenen. Het hoeveelste boek is De Erfzonde?
De Erfzonde is mijn zevende thriller.
 
2. Ga je door met het schrijven van thrillers of toch een ander genre
 
Ik schrijf in 3 categoriën. Thrillers - Scifi - Romantiek. Afhankelijk van hoe ik in een bepaalde periode in het leven sta wordt automatisch en onbewust een categorie gekozen. Mijn favoriete categorie is toch wel die van thrillers. Mijn laatste boek is een Scifi-thriller en dat schrijfproces heb ik als zeer rijk en waardevol ervaren.
 
3. Je bent op latere leeftijd begonnen met schrijven, was het altijd al je bedoeling schrijver te worden?

Pas na mijn dertigste begon ik daar over na te denken. Mijn droom was altijd een boek met mijn naam als auteur in mijn hand te houden.Ik vond dat ik pas na mijn vijftigste voldoende levenservaring had om een boek te schrijven. Dit is een gevoel en zeker geen rationele gedachte.
 
 
Mollie, het Mollifantje

In de duinen woont een familie die nog nooit iemand heeft gezien, totdat Opa, Shannon, Amber en Lilleigh er kennis mee maken. Het is de familie Mollifant. Ze kunnen hun ogen haast niet geloven. Wat doen de Mollifantjes in de duinen en waarom hebben ze zich altijd schuilgehouden?


Geschreven door Ellen Spee

Ik ben geboren in Breda in 1957 en in 1978 verhuisde ik naar De Helder waar ik nog steeds woon met mijn man André. Ik heb twee geweldige dochters en drie hele mooie kleindochters plus twee grote honden en twee zwarte katten.

 

 
Ingesproken door Heidy Tesink
 
Ik mocht het kinderboek Mollie, het Mollifantje inspreken. Wat vond ik dat leuk om te doen zeg! Het verhaal is zo mooi geschreven door Ellen Spee. Je ziet het helemaal voor je, hoe de Mollifantjes ervoor zorgen dat wij allemaal kunnen genieten van de prachtige duinen. Ik zat helemaal in het verhaal. Een aanrader voor alle kinderoortjes, maar ook zeker voor de grote mensenoren..

.
=> FRAGMENT <=
 
Vragen aan Ellen:

1. Ellen: Hoe ben je er zo toe gekomen om kinderboeken te gaan schrijven?


Toen mijn oudste kleindochter werd geboren ben ik begonnen met verhalen te schrijven. Dit beviel mij zo goed dat ik besloot om er meer te schrijven. Bij de geboorte van elk kleinkind schreef ik een boek. Shannon is nu dertien jaar en Amber en Lilleigh zijn nu allebei acht jaar oud. Het zijn fantastisch inspiratiebronnen.
 
2. Van je zijn inmiddels vijf luisterboeken verschenen waarvan er een onlangs in het Engels is verschenen. Denk je dat er veel belangstelling zal zijn voor ‘Trolls and angry gnomes’?

Ja, dat denk ik wel omdat het een grappig spannend verhaal is. Op de geweldige manier waarop het wordt voorgelezen komen de trollen bijna tot leven. Verder krijg ik er vanover de hele wereld leuke reacties op, dus verwacht ik dat het veel luisteraars zal trekken.
 
3. Van ‘Mollie, het Mollifantje’ is nu het eerste deel verschenen. Hoeveel delen zullen er nog volgen?

Ik ben nu bezig met deel 2 en voor deel 3 en 4 beginnen de verhaallijnen zich in mijn hoofd al te vormen


 
 
What the hack!

Wat doe je als jouw telefoon of laptop gehackt wordt en alles wordt gewist? André is heel verbaasd en geschrokken als dit hem overkomt. Hij besluit de strijd aan te gaan tegen de cybercriminelen. Hij bedenkt een game en het anti-hack platform Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waarschuwen. Als DarkHacker13 dit ontdekt, valt hij op allerlei manieren aan. André komt steeds dieper in de problemen. Iemand verstuurt heel nare berichten namens hem en hij wordt zelfs aangehouden door de politie. Ook Sanne, op wie hij stiekem verliefd is, keert zich tegen hem. Hoe ver durft de onzekere en verlegen André te gaan in zijn strijd tegen deze kwaadaardige hacker als hij weet dat hij alles kan verliezen?
 


Geschreven door Maria Genova

Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journalist voor het Noordhollands Dagblad en na een paar honderd artikelen schreef ze zich in voor een HBO-opleiding journalistiek. Ze studeerde binnen vier jaar af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften.
 

 
Ingesproken door Peter van Eerdenburg
 
What the Hack! Biedt een heldere en simpele inkijk in de gevaren van het internetgebruik als je geen besef hebt van de mogelijkheden die hackers hebben om in te breken in je privédomein. Op een manier geschreven die kinderen boeien.  Eerlijk gezegd is de opmerking van Genova aan het begin van het boek om het eerst eens aan je ouders te laten lezen een rake.. Ik,  als oude digibeet en lid van de tamtamgeneratie, heb ik er in ieder geval een hoop van geleerd

=> FRAGMENT <=

Vragen aan Maria:

1. Maria, je bent wel enorm in het diepe gedoken door op jonge leeftijd naar Nederland te komen. Wat viel je na aankomst als eerste op?


Toen ik op mijn negentiende naar Nederland kwam voor mijn vakantieliefde, sprak ik bijna geen woord Nederlands en vrijwel alles was voor mij nieuw. Als eerste viel me op dat de huizen in hele woonwijken op elkaar lijken. In Bulgarije heb je nooit een straat met precies dezelfde huizen. Verder zijn de Nederlanders best gereserveerd tegen mensen die ze niet kennen. In Bulgarije had ik in de treinen de leukste gesprekken, hier niet. Ik miste heel erg mijn vrienden en gaf mezelf één jaar de tijd om de taal goed te leren en een baan te vinden. De rol van huisvrouw zag ik niet zitten.
 
2. Het Nederlands was dus geen probleem voor je?

Ik sprak vrij goed Engels en Duits, dus een nieuwe taal erbij leren was niet zo lastig. Na 1 jaar werkte ik al als journalist, ook al had ik gigantisch veel mazzel dat het Noordhollands Dagblad me de kans gaf om als freelancer te beginnen. Want ik had nauwelijks ervaring en ook geen referenties. Wel was ik heel gemotiveerd om journalist te worden, dat was al van kleins af aan mijn droom. Ik heb natuurlijk nooit gedacht dat ik journalist zou kunnen worden in een taal die ik nauwelijks sprak. Maar als je niet te snel je dromen opgeeft, is eigenlijk alles mogelijk. Na zo’n tweehonderd artikelen voor de krant te hebben geschreven, ben ik journalistiek gaan studeren en na vier jaar had ik mijn diploma. Daarna heb ik voor heel veel verschillende kranten en tijdschriften gewerkt. En tussendoor begon ik ook boeken te schrijven, want daar kon ik de diepte mee in. 
 
3. Je boeken en luisterboeken gaan dikwijls over onrecht.
Waarom voel je ertoe geroepen over deze onderwerpen te schrijven?

 
Ik kan niet zo goed tegen onrecht en als ik verbijsterende onderwerpen tegenkom, waarbij ik denk ‘waarom weten we daar zo weinig over?’, onderzoek ik of het onderwerp een boek waard is. Zo dook ik heel diep in de wereld van de vrouwenhandel om het boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ te schrijven. Dat werd mijn eerste bestseller en het leidde ook tot veel ophef in de media en in de politiek. Bij het boek ‘Het Duivelskind’ had ik niet het idee dat veel mensen naar de winkel zouden rennen om het te kopen, want het ging over een heel zwaar onderwerp: een meisje dat gruwelijk door haar ouders wordt mishandeld en door jeugdzorg aan haar lot wordt overgelaten.
 
Toch gebeurde het onverwachte: vrijwel elke lezer huilde tijdens het lezen en via mond-tot-mond reclame en goede publiciteit stond het binnen de kortste keren in de Bruna Top 5 en ook op de bestsellerlijst in België. Met ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ liep het in het begin geen storm, de tijd was er nog niet rijp voor, want niemand maakte zich op dat moment zorgen over zijn privacy en over hacker. Nu is dit een hot item bij heel veel bedrijven en organisaties en ik geef zo’n 20 lezingen per maand. Onlangs verscheen de 18de druk. Ik kijk bij elke nieuwe druk wat ik aan kan passen, maar gek genoeg worden de  meeste mensen en organisaties opgelicht en gehackt volgends de “ouderwetse” manieren die ik in het boek beschrijf.  Eigenlijk is het heel simpel om jezelf tegen hackers te beschermen, maar de meeste mensen weten niet hoe. Dat wist ik ook niet voordat ik met het research voor mijn boek begon. Ook onze kinderen slapen met de digitale deuren wijd open. Daarom heb ik het spannende boek ‘What the hack!’ speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar geschreven. Je kunt het ook het luisterboek downloaden en onderweg naar je vakantiebestemming met het hele gezin naar luisteren. Ik hoor dat veel ouders het net zo spannend en leerzaam vinden als hun kinderen. En dat is leuk, want er zijn goede familiefilms, maar familieboeken zijn er niet veel. Mijn eigen kinderen vonden het luisterboek ook heel interessant, af en toe hoorde ik ze keihard lachen. Dat is ook mijn doel als schrijver: zware onderwerpen begrijpelijk maken voor een breed publiek. En humor versterkt vaak de tragiek, daarom probeer ik in al mijn boeken humor te gebruiken
 

Mijn jeugd vermoord


Een aangrijpend luisterboek over misbruik, onrecht, moed en volharding.

Willeke Meijer (1959) werd vanaf haar 7de door haar moeder aan pedofielen verhuurd. Sindsdien achtervolgde het misbruik haar leven en ook dat van haar dochters. In een waas vermoordde ze een verkrachter van een van haar dochters waarvoor ze een gevangenisstraf van twaalf jaar kreeg. Haar detentie werd een nachtmerrie en Jan Marijnissen & Bert Voskuil sprongen voor haar in de bres. Na haar straf te hebben uitgezeten bleek dat ze haar dochters was kwijtgeraakt. Van wat Willeke is overkomen is o.a. een documentaire gemaakt in documentairereeks ''Moordvrouwen'' (2011). Nu is haar verhaal ook als luisterboek beschikbaar. Luister en huiver.  
 

 
=> FRAGMENT <=
 
 
  
 
Zoektocht naar een magier in Myanmar

Op een meeslepende en verhalende wijze neemt Hein de Bont je mee in zijn zoektocht naar magie, bezinning en het echte Myanmar. Een geestig en vlot geschreven boek waarin je veel over het mysterieuze land te weten komt. Het is ook een goede voorbereiding voor iedereen die het land wil bezoeken.

Op een van zijn reizen naar Myanmar ontmoet Hein de Bont bij toeval een monnik in het woestijngebied van Bagan. Deze ontmoeting groeit uit tot een hechte vriendschap en ze  reizen door het land. Hein doet op een mooie en heldere wijze verslag van de avonturen die ze meemaken. Het boek geeft op een onbevangen manier inzicht in de Birmese geschiedenis, de economie en de bijzondere cultuur.

 


Geschreven door Hein de Bont

Hein de Bont is opgegroeid in een gezin van 9 kinderen in het Zuiden van het land. Een dromerige schuchtere laatbloeier die via de ULO doorgroeide naar het Atheneum. Als zoon van een Neerlandicus en auteur van kinderboeken las hij vanaf jonge leeftijd alles wat hij te pakken kreeg. Het idee om filosofie te gaan studeren struikelt bij de verleiding om later de diplomatieke dienst in te gaan en hij kiest voor Rechtsgeleerdheid in Leiden. In zijn derde jaar ontmoet hij op het studentencorps Dolfje Begeer. Samen krijgen ze twee dochters en wonen ze op het landgoed van haar familie in Voorschoten. Hein kiest voor een snelle maar intensieve carrière bij KPN. In 1996 zet hij een onderneming op in België die hij vlak voor de crisis 2000 verkoopt. Met de opbrengst  participeert hij dan in een management trainingsbureau waar hij het vak van trainer en coach leert. In 2004 gaat hij alleen verder. In 2009 start hij in Tilburg als eerstejaars Psychologie. Hij verlegt dan de focus naar coaching en therapie. Vanaf 2008 zet hij samen met Ingrid Brulez, Zero-Point op. Momenteel het grootste centrum in Breda voor gezondheid en stilte.
Al vanaf 1977 komt Hein geregeld in het Verre Oosten voor reizen en voor meditatie. Sinds 2011 ligt zijn interesse vooral bij Myanmar, Birma waar hij een intensieve vriendschap heeft opgebouwd met de monnik Thatanapala en diens beschermeling Cothé.
 

 

Ingesproken door Jasper Boeke

Dit boek heeft mij als voorlezer natuurlijk wel wat tongbrekers gekost, met die moeilijke namen. Maar ik ben gevallen voor Thartha en zijn wijze humor. Myanmar was altijd een beetje een blinde vlek in mijn kennis, en ook het boeddhisme in de praktijk. Hoe ziet zo’n samenleving er eigenlijk uit? Dat karma meer is dan een vaag begrip, maar een heel heldere realiteit in het dagelijks leven, waar je gewoon aan moet werken als Myanmarees vond ik een openbaring. Zoals wij onze flessen naar de bak brengen bijna. Hein de Bont heeft zich er echt in verdiept en schrijft met passie en relativering tegelijkertijd, wat het een heel leuk traject voor me maakte. Mijn lakmoesproef voor een goed boek is als ik er steeds over wil vertellen aan vrienden. ‘Wist je dat in Myanmar…’ was vrijraak mijn opening in een gesprek in die tijd. Echt jammer dat het uit was.

 
=> FRAGMENT <=

Vragen aan Hein

1. Hein: Myanmar is een niet voor de hand liggende vakantiebestemming. Hoe kwam je daar terecht?

In 1977 bracht ik maanden door met reizen in India en Nepal. India was toen nog ongerept. Dat aspect fascineerde me. Ik koos in 2011 voor Myanmar omdat het, naast Noord Korea het laatste land is dat nog niet geïndustrialiseerd is. Mensen zijn er onbevangen en puur.
 
2. Je achtergrond is niet spiritueel, toch heeft het Boeddhisme een belangrijke invloed in je leven gekregen. Waardoor deze omslag?

Mijn carrière is al vroeg heel hectisch geweest en ik gebruikte hypnotherapie en meditatie om rustig en in balans te blijven (lukte vaak niet hoor). De slag van meditatie naar Boeddhisme is logisch.
 
3. Waarom zouden er meer mensen naar Myanmar moeten reizen?

Als ik eerlijk ben… Voor de mensen. Die zijn ondanks hun armoede, vrolijk en oprecht. Buiten de steden heeft Myanmar nog de sfeer en ongedwongenheid van 1960 in Nederland. Ja en natuurlijk de prachtige natuur, de tienduizenden eeuwenoude tempels en kloosters. Maar vooral de mensen.
 
Terug naar Mokum

Deze boeiende duografie speelt zich af tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.
Terug naar Mokum is een bewerking van een deel van de memoires van twee Amsterdamse
broers, Henk en Wim Gemert. Henk (1896), groeit op in Mokum en gaat al op jonge leeftijd
varen bij de koopvaardij. Wim (1904), woont van zijn negende tot zijn zestiende in Frederiksoord waar zijn moeder, die inmiddels weduwe is, pensionhoudster wordt.
Als Henk op zee zit, voltrekt zich een tragedie in dat Drentse boerenland, wanneer hun broer Gerard een ongeluk krijgt en invalide wordt. Wim gaat uiteindelijk terug naar Amsterdam, waar hij bij de marine gaat om zijn dromen te kunnen verwezenlijken, terwijl die van Henk in duigen vallen.
 


Geschreven door Meta Gemert

Ik heb nogal een gevarieerd leven geleid. Ik heb nooit een carrière gehad, want ik wist nooit waarin ik die dan zou moeten hebben. Ik ben o.a. opgeleid als lerares geschiedenis, maar heb nooit voor de klas gestaan. Heb een diploma cafébedrijf maar nooit een café gehad. Ik emigreerde op mijn 18e naar Canada, maar bleef er niet en werkte in Londen, UK, bij talloze bedrijven maar verveelde me steeds al snel en uiteindelijk keerde ik ook weer terug naar Nederland. Heb een galerie gehad, maar dat was heel saai, want er kwamen maar twee mensen per dag. Nu ik schrijf en vertaal (uit het Engels) en uitgeef, doe ik eindelijk wat ik echt wil. Beter laat dan nooit, hè!
 

 
Ingesproken door Joop Baggen
 
Terug naar Mokum is het tweede boek dat ik heb ingesproken. Het is een mooi verhaal met veel anekdotes dat zich afspeelt in Amsterdam en in Drenthe aan het begin van de twintigste eeuw. Het gaat voornamelijk over de twee broers Wim en Henk, hun tijd op de koopvaardijschepen, de reizen die ze hebben gemaakt, het leven op het platteland en over hun moeder die het hoofd boven water moest houden onder moeilijke omstandigheden. Veel bijzondere gebeurtenissen, soms dramatisch en regelmatig humoristisch. Ik moest nogal eens stoppen met voorlezen omdat ik vaak in de lach schoot. Een mooi verhaal, met een dramatisch verloop.=> FRAGMENT <=
Vragen aan Meta
 
1. Meta: Dit boek is op een bijzondere wijze tot stand gekomen, kun je daar iets meer over vertellen?

Mijn vader en zijn broer hadden een dik manuscript nagelaten dat ik in 2005 bewerkte tot een boek. Heeft toch nog zes jaar geduurd tot ik er een geheel van had gemaakt. Een eigen boek schrijven, is een stuk minder ingewikkeld.

2. Naast schrijver ben je tevens uitgever en geef je ook werk van anderen uit, een niet vaak voorkomende combinatie. Valt het goed te combineren?

Vorig jaar heb ik zes boeken uitgegeven, maar dat ga ik niet meer doen. Veel te veel. Ik raakte gestrest van mijn eigen hobby! Ik heb nu besloten dat ik er maar twee per jaar doe, waarvan minstens één vertaling.

3. Schrijf je nu aan een nieuw boek, en zo ja, waar gaat het over?

Ik kreeg opeens het idee om een boek te schrijven over lifestyle, eten en diëten, omdat er in de hete zomer van 2018 iets raars gebeurde met mijn gewicht. Ik viel af zonder dat ik op dieet was, gewoon ik deed iets anders, of liever gezegd: ik dronk iets anders. Ik schrijf geen nieuw soort dieet, maar het ietwat tegendraadse inventarisatie. Ik interview een aantal mensen die nu een dieet volgen, hebben gevolgd of die door ziekte anders zijn gaan eten. Er zijn natuurlijk al genoeg boeken over dieet en lifestyle, maar er wordt erg veel onzin verkondigd. Ik weet de titel van mijn boek al, maar die houd ik lekker nog even voor me.

 
 
De Liefdesconferentie

Eva, een vooraanstaand relatietherapeute op het gebied van liefde delen, besluit met haar collega Marcel een Unlimited Love Conferentie op Hawaï te bezoeken, met als doel te leren wat ze in Nederland niet durft. Ze heeft alles onder controle, bezoekt vooral de cognitieve workshops en realiseert zich dat er op het gebied van grenzen, liefde en relaties nog veel te leren valt. Als een Amerikaanse collega haar uitnodigt om mee te gaan naar een masturbatieworkshop, wankelt haar zelfvertrouwen. Een ontmoeting met de tantrika Gabriëlla zet haar wereld volledig op z’n kop. Eva kan niet anders dan zich overgeven aan wat zich aandient.

 


Geschreven door Leonie Linssen

Leonie Linssen (1962) is het gezicht achter Liefde Delen. Ik help mensen bij ingewikkelde liefdesrelaties waar meerdere partners of geliefden betrokken zijn te zoeken naar helderheid en een oplossing die bij hen past. Sinds 2005 begeleid ik mensen in ingewikkelde liefdesrelaties, terug naar hun authenticiteit en in verbinding met hun eigen kern, zodat de levensenergie weer volop kan stromen en zij vanuit de liefde voor zichzelf, verbinding kunnen maken met de wereld om hen heen. Ik schrijf boeken over liefde en heb een  opleiding tot relatiecoach ontwikkeld die ik doceer bij Sonnevelt Opleidingen.
 
Ingesproken door
Alexandra Smith

 

=> FRAGMENT <=

Vragen aan Leonie

1. Leonie: Je hebt het manuscript 10 jaar onberoerd gelaten. Waarom zo lang gewacht?

Destijds durfde ik het boek niet te publiceren omdat ik bang was dat de betrokkenen zich herkenden. Het is immers deels autobiografisch en ik niet wist hoe het aan te pakken. Veel internationaal bekende therapeuten en schrijvers maakten deel uit van de beschreven liefdesconferentie. Ik besloot het te laten rusten en daarna ben ik het vergeten. Totdat ik voor een ander autobiografisch boek, waaraan ik al zo’n twee jaar schrijf, op zoek ging naar een dagboekdocument. Toen stuitte ik op het manuscript dat ik toen als ‘Overgave’ had betiteld. Ik reisde meteen terug in de tijd en vond het zo leuk om te lezen dat ik het plan opvatte het manuscript te optimaliseren en uit te geven. Zeker nu met de #metoo beweging waardoor veel weerstand op tantra is ontstaan met betrekking tot seksueel misbruik, terwijl ik tantra juist als de weg naar bewustwording en heling zie.

2. Je schrijft over een taboe, dat altijd wel zo zal blijven. Waarom is het eigenlijk een taboe?

We leven allen volgens bepaalde waarden en normen die we meekrijgen vanuit onze opvoeding, de maatschappij en onze cultuur. Liefde en seksualiteit zijn hiermee verbonden en het monogame gedachtegoed overheerst in onze westerse wereld in relatie tot het hebben van slechts één partner. Velen worden echter verliefd op anderen en lossen dit op via vreemdgaan. De Liefdesconferentie is bedoeld om mensen bewust te maken dat er andere wegen zijn, dat liefde kan stromen als er respect is voor de behoeften en grenzen van een ander, waarover je kunt communiceren. De valkuil voor ieder mens is, dat liefde delen met meerdere partners gemakkelijker wordt ervaren dan je partner te delen met een ander.  Jaloezie is een punt, en juist door tantra en bewustwording kun je er op een andere manier mee leren omgaan en anders naar jezelf leren te kijken.

3. Wat bezielt je om zoveel over je intieme liefdesleven bloot te geven middels een autobiografische novelle?
 
Ik kon niet anders. In 2011 toen ik borstkanker kreeg en de confrontatie met de dood in de ogen keek, heb ik besloten niet langer te leven vanuit angst maar vanuit liefde. Ik kreeg steeds meer contact met mijn innerlijke stem en met het pad van mijn ziel. Toen ik het manuscript na zoveel jaren weer terugvond was er maar een ding mogelijk: mijn angst in de ogen kijken en er voor gaan. Soms offer je iets van je eigen leven op voor een groter belang. De gedachte dat er veel mensen zijn wiens leven ik op een positieve manier kan beïnvloeden met De Liefdesconferentie, laat mij niet los en lieten me kiezen voor publicatie.

4. De Liefdesconferentie leent zich voor een vervolg. Gaat dat er ook komen?
 
Mijn verlangen is om een vervolg te schrijven samen met een van de hoofdpersonen uit De Liefdesconferentie. Dat was er al toen wij elkaar opnieuw ontmoetten in 2013. Tot nu toe is er dat niet van gekomen, omdat zij andere wensen voor haar leven heeft. Wie weet op het juiste moment – en dan wordt het een spiegelboek, zoals Dubbelliefde 3.0

Wat het met mij deed toen ik voor het eerst het boek beluisterde, zie:
https://www.youtube.com/watch?v=K6guBV7-p2c&t=5s
 
 
Anna's twijfels

Hoe een zakenvrouw het bolwerkte aan het begin van de 20e eeuw. 
In 1912 erft de Rotterdamse zakenvrouw Anna van Bergen een landgoed in het Brabantse Waalre en besluit er te gaan wonen. Met haar ietwat ironische pen beschrijft ze hoe ze met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven went. Haar bijdehante manieren brengen haar in allerlei onverwachte situaties, die soms grappig, soms aangrijpend zijn. Ook de confrontaties met haar jonge rentmeester maken het landgoedbeheer er niet gemakkelijker op. Daarnaast krijgt ze met de liefdesperikelen van haar nichtje te maken.
Al met al heeft Anna haar handen vol!
 
Geschreven door Dani van Doorn

Geboren in Eindhoven 1960, getrouwd, heeft van alles gedaan, maar in schrijven komen alle ervaringen en hobby's samen. Fulltime schrijfster, dus!
 

 
Ingesproken door Machteld van der Gaag

Met het inlpreken van Anna's Twijfels heb ik een mooie reis gemaakt. Dwars door de tijd - terug naar 1912 - door het land en door sociale klassen heen. Rotterdam, Brabant, zowel het stadse leven als het platteland uit die tijd komen tot leven. Het fijne vond ik dat het geschreven is vanuit het perspectief van een ondernemende vrouw die wat van haar leven wil maken, wat in die tijd niet vanzelfsprekend was. Met vallen en opstaan vindt ze haar bestemming, een hele nobele nog wel, maar dat past wel bij haar.
 
=> FRAGMENT <=
Vragen aan Dani

1. Dani: ‘Anna’s twijfels’ is een historische streekroman, maar je hebt ook kinderboeken geschreven. Behoort het schrijven van een streekroman tot je favoriete genre?

Teruggaan in de tijd, naar de wereld van de lange rokken en de grote hoeden komt voort uit een hang naar nostalgie die ik als kind al koesterde. Tegelijkertijd was er toen genoeg problematiek waar je een interessant plot omheen kunt laten draaien, zonder plotbedervende mobieltjes!

2. Je hebt in Anna’s twijfels veel historische informatie verwerkt over de streek rondom Waalre. Heb je daar veel onderzoek naar gedaan?

Zeker, ik heb ongeveer een half jaar informatie opgeslurpt, tussen ander schrijfwerk door. Ik heb ook een aantal keren het Regionaal Historisch Centrum van Eindhoven bezocht om boeken door te kijken en pagina's te fotograferen die van belang konden zijn. Het bestuderen deed ik dan thuis en na een half jaar begon alles op zijn plaats te vallen en had ik het idee dat ik Anna in de tijd van toen in Waalre kon neerzetten.

3. Heb je ook iets van jezelf in je hoofdpersonage Anna verwekt?

Haha, in elk personage zit waarschijnlijk wel iets van jezelf. Net als Anna houd ik van honden en ben ik bang voor paarden, al heb ik zelf paardgereden. Anna prefereert het verstand boven het gevoel, maar af en toe volgt ze haar gevoel. Ik ben niet zo nuchter als Anna, maar je verstand moet je nooit uitschakelen, denk ik.
 
 
Luisterboekenonair etalage
Nieuw te verschijnen

Jason Duijvekater heeft altijd gedacht dat zijn tweelingzus is vermoord omdat ze op een ongelukkig moment op de verkeerde plaats was. Jaren later vind...
Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere...
In Hoorn komt een man tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen zijn geamputeerd terwijl hij sliep. Hij heeft niets gemerkt en kan zich niet...
Als de dertienjarige Jorge na een schooldag liftend naar huis gaat en bij een onbekende man in de auto stapt, kan hij niet vermoeden dat die gebeurten...
Als de man van Julia dood wordt aangetroffen, wordt voor Julia het gezegde ‘Het leven begint bij veertig’ waarheid. Na jarenlange onderdru...
CNN brengt het bericht van een aanslag op een Amerikaanse soldaat tijdens de eerste dag van The Walk of the World: de Vierdaagse van Nijmegen. De mili...
King 4 - Verlossing

Josh en Luci gaan door een heftige periode. Komen ze alle tegenslag te boven, of is hun relatie gedoemd te mislukke...
Inge worstelt met het vinden van een balans tussen haar carrière als advocaat, haar huwelijk met Mark en het moederschap. Als haar oppas er op ...
Uitgedaagd door haar zus, belandt de 53-jarige weduwe Helen voor een fotoshoot in Parijs, samen met een groepje jonge vrouwen en twee fotografen. De a...
De vijfendertigjarige Leon wil graag in contact komen met zijn dochter Leony, die zeven jaar geleden is voortgekomen uit een one-night-stand. Uit scha...
Robert heeft verkering met Anna. Ze hebben een fijne vriendengroep opgebouwd met Laura, Isabelle, Timo, Hugo en Terence. Samen hebben ze erg veel lol....
Het verkeerde gedrag van sommige lieden in de buurt zorgt voor de nodige pijnlijke gevolgen. De politie laat het er namelijk niet bij zitten en heeft ...
De verkering tussen Robert en Anna is al een poosje spannend te noemen. Slaat die mooie spanning nu over in een breuk? En wat gaan Donnie en zijn makk...
Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderend...
In ‘Ik ben niet vreemd, ik heb Autisme’ geeft auteur Ellen van Gelder in 26 hoofdstukken van A t/m Z op een heldere manier een kijkje in h...
In dit autobiografische verhaal gaat een in Ierland wonende weduwe na het verlies van haar man op zoek naar een manier om haar leven weer inhoud te ge...
Zes mensen met zeer verschillende achtergronden zijn geselecteerd door Hoga, de laatste van het Galdeense volk waarvan de mensheid afstamt. De zes zij...
Per ongeluk stuiten de vrienden Eroc en Tarú op een geheime Alchemistenschat, waardoor zij halsoverkop hun dorp moeten verlaten. Aan de zijde v...
Vrede op Morjan was een zekerheid.
Tot Hij verscheen…
Hij is maar met één doel naar Morjan gekomen, weet Magië...
Een lijk in een moeras, een onverwacht overlijden in een chique villa, onverklaarbare doden. Ongelukkige omstandigheden of kwade opzet? Hoe sluw moet ...
Babette (bijna 39 jaar) staat voor een enorme opgave. Haar ex-vriend, Michiel, is spoorloos verdwenen en heeft veel schulden voor haar achtergelaten. ...
Jill leidt een teruggetrokken leven als receptioniste en manusje van alles in het slechtlopende hotel van haar oom. Als de grote hotelketen Silver Spo...
De relatie van de postbode Wiel is pas verbroken en hij heeft het helemaal gehad met zijn huidige leven. Daarom laat hij zich overplaatsen naar het do...
Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochters terug naar haar...
In haar carrière als politievrouw heeft Barbara fouten gemaakt. Zo heeft ze de moord op een jong meisje in de doofpot gestopt. Dat komt haar du...
De twee hartsvriendinnen Tinka en Tess hebben dezelfde, diepe wens, namelijk het moederschap. De tijd begint echter te dringen voor hen en het ziet er...
Jennifer Luijkens (26) werkt als journalist bij een Limburgse krant die tweewekelijks in de regio verschijnt. Ze is vrijgezel en woont in een flat aan...
Suzie van Denekamp werkt als fysiotherapeute bij een revalidatiecentrum en tevens een paar uur bij een middelbare school als lerares. Ze is single en ...
Priscilla is een verwende jonge vrouw, die nooit veel moeite hoeft te doen om te krijgen wat ze wil. Ze verveelt zich en heeft behoefte aan een uitdag...
Veronica besluit te stoppen met haar studie als het familielandgoed verkocht wordt vanwege een dreigend faillissement. Ze is bereid ver te gaan om dit...
Merel (23) meent in Raoul de man te hebben gevonden met wie ze verder door het leven wil. Een reisje naar de Belgische Ardennen, wat een romantisch we...
Anke verliest tijdens hun vakantie door een ongeluk haar beide ouders. Vanaf dat moment is zij de eigenaar van een goedlopende drukkerij. Hoewel ze he...
Mark Visser gaat tijdens de vakantie in Duitsland op een avond weg en komt niet terug. Voor Anneloes stort de wereld op dat moment in. Mark wordt voor...
Nienke Sommers heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog bij zijn vrouw, van wie hij had...
De gepensioneerde huisarts Ryan Banks gaat op zoek naar de waarheid over zijn veertig jaar geleden verdwenen en nooit teruggevonden zwager Sietse Hoek...
Hoe moet je verder met leven, als je iets afschuwelijks hebt meegemaakt. Het schuldgevoel is bijna ondraaglijk. Het verandert haar jeugdliefde waardoo...
De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker om...
De dertigjarige Vesper runt met haar ouders een bungalowpark op Texel, waar ze de charmante Stijn en diens puberzoon Nick ontmoet. Na het overlijden v...
Christian Brodie is een man zoals velen. Een nette man. Een trouwe man. Af en toe een uitglijder. Een gemiddelde man. Netjes op tijd opstaan om naar w...
Ten noorden van IJsselmonde ligt een wetland: een moerasgebied met bossen, weilanden en rietvelden. Ooit was dit het domein van de inwoners van Kerkdo...
Na het Oude en het Nieuwe Testament nu Het Laatste Testament, waarin de langverwachte Messias zich aandient, nadat hij contact maakt met buitenaards l...
Een geheim genootschap met lugubere motieven opereert al jaren heimelijk in Nederland. Op geraffineerde wijze weet één van de leden de t...
Een drinkende vader, een liefdeloze moeder, een verongelukt zusje en een vriend met losse handjes. Daisy Guldemondt heeft het niet makkelijk. Op haar ...
Vertaald door Mark van Dijk.

De oude vrek Scrooge wordt op Kerstavond door de geest van zijn overleden partner Jacob Marley bezocht, di...
Vertaald door Mark van Dijk.

''Het Carillon'' is het tweede verhaal van de bekende ''Christmas Books'',...
Vertaald door Mark van Dijk.

Na Een Kerstlied en Het Carillon, is dit het derde eindejaarsverhaal dat door Charles Dickens is geschreve...
Vertaald door Mark van Dijk

De Strijd van het Leven is het vierde verhaal van de bekende Christmas Books, geschreven door Charles Dicke...
Aline had het niet makkelijk. Haar man Herman heeft een drankprobleem en ze zet alles op alles om het huwelijk te redden. Als Herman maandenlang droog...
Penitenza is een beroemd schilderij, het pronkstuk van de basiliek in Florella. Als Johan Jagers gevraagd wordt samen met een internationaal team deze...
Jeff Meeks wordt na een mislukte overval op een casino in Denver door de politie gezocht. Hij is zwervende en in New Orleans huurt hij een mobil home ...
Jeroen Joosten is dameskapper. Om een levensreddende operatie voor zijn dochtertje te bekostigen, steelt hij uit het kassa en uit de tassen van klante...
- Powered by Citoweb -